Маринад для курячих крилець — 13 кращих рецептів

8. Найпростіший східний маринад для курячих крилець з хрусткою скоринкою

Ніхто не вміє так смачно готувати м’ясо, як східні народи. Вони змішують багато свіжих спецій, приправ і соусів, щоб вийшла ціла феєрія гармонійних ароматів. Чи не обов’язковим елементом майже завжди в маринадах зустрічається часник.

Оскільки не завжди будинку є всі найсвіжіші розсипчасті пряно-гострі інгредієнти, то з часом ми знайшли для себе найпростіший рецепт, який допомагає в будь-яких ситуаціях: хоч для шашлику, хоч для запікання в духовці будь-якого м’яса.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 1 стакан.
  • Зубчик часнику – 3-4 шт.
  • Паста томатна, мед – по 3 ст. л.
  • Мелений чорний перець, чилі мелений – по 1 ч. л.
  • Зелень кропу, петрушки, кінзи – по смаку

Приготування:

1. Зелень дуже дрібно кришимо і висипаємо в ємність для маринування. Туди ж пропускаємо через прес часникові зубчики. Приправляємо меленим перцем і чилі (останній можна додати трохи менше або взагалі виключити, якщо не переносите надто гострі страви).

2. Додаємо мед з томатною пастою і заливаємо соєвим соусом. Перемішуємо і через пару хвилин можна в цьому складі маринувати м’ясо. Для курки досить 30-180 хвилин, а ось свинину і яловичину краще витримати 6-12 годин.

3. Запікаємо крильця в розігрітій до 200 градусів духовий печі не менше півгодини. Готову страву можна додатково посипати рубаною зеленню або кунжутним насінням.

Приємного апетиту!

+";u"+escape(document.URL)+ ";h"+escape(document.title.substring(0,150))+ ";"+Math.random();