Для крему Англез нам знадобиться:
- молоко 3,2% — 290 гр
- жовтки — 100 г
- цукор — 80 г
- листової желатин — 8 гр або гранульований 6 гр
Отже, готуємо крем Англез
Желатин залити холодною водою у співвідношенні ⅙ і відставити у бік.
У мисці розтерти жовтки з цукром за допомогою віночка.
У сотейник з товстим дном влити молоко, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, але не кип’ятити.
Потім влити частина гарячого молока на жовтки з цукром, інтенсивно розмішуючи віночком отриману суміш.
Тепер влийте суміш назад в сотейник до залишився молока і поставте на плиту на середній вогонь. Відразу, як тільки поставили і до кінця приготування, потрібно безперервно й інтенсивно помішувати.
Крем почне густіти і дійде до консистенції сметани. Після цього відразу зніміть з вогню. У цьому процесі дуже важливо не перегріти жовтки, тоді вони підуть пластівцями, що небажано.
У гарячий крем додайте віджатий (листовий) або набряклий (гранульований) желатин, перемішайте. Крем готовий.