Торт Три шоколада

Для крему Англез нам знадобиться:

  1. молоко 3,2% — 290 гр
  2. жовтки — 100 г
  3. цукор — 80 г
  4. листової желатин — 8 гр або гранульований 6 гр

Отже, готуємо крем Англез

Желатин залити холодною водою у співвідношенні ⅙ і відставити у бік.

У мисці розтерти жовтки з цукром за допомогою віночка.

У сотейник з товстим дном влити молоко, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, але не кип’ятити.

Потім влити частина гарячого молока на жовтки з цукром, інтенсивно розмішуючи віночком отриману суміш.

Тепер влийте суміш назад в сотейник до залишився молока і поставте на плиту на середній вогонь. Відразу, як тільки поставили і до кінця приготування, потрібно безперервно й інтенсивно помішувати.

Крем почне густіти і дійде до консистенції сметани. Після цього відразу зніміть з вогню. У цьому процесі дуже важливо не перегріти жовтки, тоді вони підуть пластівцями, що небажано.

У гарячий крем додайте віджатий (листовий) або набряклий (гранульований) желатин, перемішайте. Крем готовий.