Суп харчо — рецепти приготування в домашніх умовах

М’ясо готове

7. М’ясо вже готове, воно повинно бути м’яке, виймаємо його з каструлі і поки відставляємо в сторону.

8. Відразу ж засипаємо в бульйон рис.

9. Рис проварился 10 хвилин, закладаємо в бульйон обсмажену цибулю.

10. Додаємо лавровий лист, корінь петрушки, коріандр, чорний перець горошок. Варимо ще 10 хвилин.

11. Вкладаємо м’ясо.

12. Я купив на ринку пастилу аличі. Рвемо її на дрібні шматочки і кладемо в кухоль приблизно заповнивши 2/3.

13. Заливаємо бульйоном, щоб вона розчинилася і вийшло пюре.

14. Нарізаємо зелень петрушки і кінзи.

15. Минуло ще 10 хвилин, додаємо вийшло пюре з пастили аличі, не засмучуйтесь, якщо її у вас немає, можете замінити помідорами або томатною пастою. Ця пастила трохи сладковата, так що якщо будете класти томатну пасту замість неї, додайте близько столової ложки цукру, за смаком.

16. Відразу ж вкладаємо стручок червоного гострого перцю, нарізану петрушку, хмелі -сунелі, шафран, корицю. Все перемішуємо.

17. Треба трохи підсолити (пробуйте, соліть за своїм смаком). Заодно спробуйте і на кислоту. Напевно буде замало.

18. Додайте зелений соус ткемалі (він вільно продається в магазинах). Перемішайте, спробуйте знову. При необхідності, додайте ще. Варимо ще 5 хвилин.

19. Нарізаємо часник, закладаємо в ступку і розтираємо до стану каші, ну як можна дрібніше. Тоді він відразу додасть супу шикарний аромат.

20. Вимикаємо вогонь. Відправляємо в суп часник, кінзу і дрібно нарізаний базилік.

Ну ось, наш суп харчо готовий.

Запахи на всю квартиру.

Приємного апетиту!