Суп харчо — рецепти приготування в домашніх умовах

Меню:

  • Класичний рецепт супу харчо
  • Рецепт супу харчо з баранини
  • Приготування супу харчо з курки
  • Рецепт супу харчо з свинини
  • Як приготувати суп харчо швидко і просто
  • Відео — Суп харчо
  1. Класичний рецепт супу харчо — покроковий рецепт з фото

Інгредієнти:

Розраховуємо на каструлю 4,5 літра

  • Яловичина — 1 кг
  • Рис — 2/3 склянки
  • Цибуля — 2 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Помідори порізані 1,5 склянки або консервовані у власному соку
  • Томатна паста — 3 ст. л.
  • Волоські горіхи подрібнені — 100 р.
  • Соус ткемалі — 3 ст. л.
  • Хмелі — сунелі — 1,5 ст. л.
  • Коріандр мелений — 1 ч. л.
  • Всесезонні спеції — 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне — 50 р.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Зелень петрушки, кінза, кріп, базилік
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. М’ясо закладаємо в каструлю, наливаємо повну каструлю води, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо піну.

2. Прокипело пів години, піну зняли, зараз додаємо сюди вимитий рис. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і варимо м’ясо до готовності.

3. Ставимо сковороду На плиту, наливаємо трохи олії для піджарки.

4. Відправляємо на сковороду цибулю. Цибулю ріжемо дуже крупно. Обсмажуємо цибулю до прозорості.

5. Через півтори хвилини додаємо болгарський перець. Ви можете не додавати, якщо не любите. В класиці перцю немає. Обсмажуємо ще 1,5 хвилини.

6. Овочі трохи по — пассировались, додаємо помідори, або свіжі, або консервовані у власному соку.

7. Додаємо соус ткемалі, як ви пам’ятаєте це обов’язковий інгредієнт в класичному варіанті.

8. Додаємо томатну пасту.

9. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще хвилини 3.

10. М’ясо з рисом у нас готові додаємо в них нашу пасеровку.

11. Додаємо лавровий лист, хмелі — сунелі, часник, чорний мелений перець, сіль, мелений коріандр.

12. Нарешті додаємо мелені волоські горіхи і всесезонні спеції. Все перемішуємо.

13. Вкладаємо столову ложку цукру. Чекаємо, коли закипить. Знімаємо піну і кип’ятимо ще 3-5 хвилин.

14. Суп готовий, залишилася тільки зелень.

15. Ну що ж, рясно засипаємо сумішшю дрібно нарізаної зелені.

16. Знову все перемішуємо і відключаємо плиту. Суп повинен настоятися десь від півгодини до півтори.

Який аромат! Швидше пробуйте.

Приємного апетиту!