Суп харчо — рецепти приготування в домашніх умовах

Покрокові рецепти як приготувати суп харчо

Характерною відмітною ознакою цього національного грузинської страви від інших м’ясних супів є використання при приготуванні тільки яловичини, Так і грузинською мовою «дзрохис хорци харшот» — означає «яловичий суп», сливи ткемалі і тертих волоських горіхів. За «класичним» рецептом ці три компоненти не можна прибрати з страви або замінити іншими.

Найкраще підходить для супу дебела яловича грудинка (рідше — рулька)

Деякі кулінари не згодні як з перекладом, так і з визначенням змісту супу харчо. Вони пояснюють, що є «харчо», а є «суп харчо» і це два різних страви. Суп можна готувати з будь-яким м’ясом і навіть без м’яса. Я також схиляюся до цієї думки.

Так от в суп, у повсякденному кухні допускається заміна тклапі — на свіжу аличу, соус ткемалі, гранатовий сік або помідори і томат-пасту.

Тклапі — висушене пюре з м’якоті сливи ткемалі (аличі). Іноді називається «кислий лаваш» і готується не тільки з ткемалі, але і з будь-сливи, терен, кизилу) —

Також зараз суп-харчо готують з різного м’яса: свинини, баранини, телятини, і навіть з птиці і риби.