Суп харчо — рецепти приготування в домашніх умовах

Суп харчо з курки

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Вода – 3 літри
  • Рис довго-зернистий — 100 г
  • Кінза петрушка — по 1 пучку
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики (за смаком)
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь петрушки — 1 шт. (за бажанням)
  • Томатна паста – 1-2 ст. л. (за необхідності)
  • Помідори – 4-5 шт.
  • Волоські горіхи – 10-12 шт.
  • Ткемалі – 2 ст. л. (або трохи лимонного соку — за смаком)
  • Картопля – 2-3 шт. (за бажанням)

Спеції:

  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Мелений чорний і червоний перець – за смаком
  • Запашний перець – 4-6 горошин
  • Коріандр мелений – 1-2 ч. л. (за смаком)
  • Хмелі -сунелі – 2-3 ч. л. (за смаком)
  • Чабер – за смаком
  • Паприка – 1 ст. л
  • 1 кг курячий суповий набір
  • 500 гр. курячої грудки
  • Лавровий лист
  • Перець горошком
  • Сіль

Приготування:

1. Курку нарізаємо великими шматками. Шматки повинні бути з кісточкою, щоб бульйон був наваристий.

2. Закладаємо шматки курки в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на середній вогонь. Доводимо до кипіння.

3. Знімаємо шумівкою піну. Я іноді знімаю ложкою з дірочками. Коли вода закипить, можете її злити, промити курку і каструлю і залити знову новою свіжою водою. Це треба робити в залежності від того, яку курку ви варите. Якщо це домашня, то звичайно все це зайве. Ми наприклад намагаємося купити виробництва завжди однієї компанії. І з такою куркою я воду повністю не міняю.

4. Наріжемо великими шматками моркву і глибоко надрежем хрест навхрест очищену головку ріпчастої цибулі.

5. Вимийте зелень і відокремте нижню частину від верхньої.

6. Нижня частина (коренева) нам знадобиться для бульйону а верхня для супу.

7. Коли вода закипить і перестане утворювати піну, додайте зелень, цибулю, шматочки моркви і спеції: лавровий лист, кілька горошин запашного і чорного перцю. Доведіть бульйон до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального так, щоб бульйон постійно потихеньку кипів. Варіть бульйон 40-60 хвилин. Чим довше варимо, тим він смачніший. Звичайно якщо ви поспішаєте, дочекайтеся коли курка буде готова і можете бульйоном користуватися.

8. Коли бульйон готовий вийміть з нього овочі, трави і курку.

9. Процідіть бульйон. Я роблю це або через дуже дрібне сито, або через марлечку, щоб не пропустити перці та інші залишки. Знову доведіть бульйон до кипіння.

10. У цей момент ви можете за бажанням додати картоплю. Ви вже знаєте, що зазвичай в суп харчо картопля не вживають. Але якщо любите, кладіть.

11. Додаємо рис. Перед тим як додати рис в суп, його треба ретельно, кілька разів промити, так щоб вода після промивки залишалася чистою. Знову доводимо суп до кипіння і варимо ще 20 хвилин.

12. Поки вариться рис приготуємо засмажку. На середньому вогні розігріти олію, додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю і пасеруйте його 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

13. М’ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками.

14. Дрібно нарізаємо свіжі або консервовані помідори у власному соку. Якщо помідори зимові, без яскраво вираженого смаку, додайте томатну пасту.

15. Коли цибуля стане м’яким,

16. вкладіть до нього куряче м’ясо і обсмажуйте ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.

17. Додайте в зажарку спеції: пару ложок хмелі -сунелі, пару ложок меленого коріандру, трохи меленого червоного перцю, чабер, томатну пасту, при необхідності. Покладіть кілька дрібок солі. Всі додайте за смаком, хто любить все, а хтось, деякі з них не любить. Якщо не знаєте, додавайте все за рецептом. Буде смачно.

18. Вкладаємо підготовлені помідори. Перемішуємо.

19. Влийте трохи бульйону, ще раз ретельно перемішайте і тушкуйте все ще 7-10 хвилин.

20. За 5 хвилин до готовності рису, покладіть в суп вже готову засмажку. Ретельно все перемішайте.

21. Коли суп знову закипить, додайте горіхи, паприку, сіль, чорний мелений перець за смаком. Також додайте в цей час ткемалі.

22. Вимкніть плиту та додайте подрібнений часник. Часник треба нарізати дуже дрібно, а можна навіть трохи розтерти, так він швидше проникне в усі пори супу. Спробуйте і при необхідності ще додайте спеції, яких ви вважаєте не вистачає і посоліть, якщо є потреба.

23. Посипте суп свеженарезанной зеленню. Закрийте кришкою і дайте настоятися ще 5-20 хвилин (скільки витримаєте).

Всі. Можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!