Суп харчо — рецепти приготування в домашніх умовах

Суп харчо — швидко і просто

Інгредієнти:

  • Тушонка яловича — 1 банку
  • Картопля — 4 -5 шт.
  • Рис — 1/3 — 1/2 склянки
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Томатна паста 1,5 стіл. ложки
  • Хмелі -сунелі 1/2 ч. ложки
  • Зелень, можна суху, якщо немає свіжої.
  • Перець за смаком
  • Лавровий лист — 2-4 листочки
  • Лимонна кислота — щіпка
  • Часник 4-5 зубчиків
  • Сіль — 1 ч. ложка

Приготування:

1. Тушковане м’ясо нарізаємо, закладаємо в каструлю і заливаємо водою до половини каструлі. Каструля 4,5 літра. Включаємо плиту, даємо прокипіти воді з тушонкою приблизно 7-10 хвилин.

2. Картоплю нарізаємо дрібними кубиками.

3. Цибулю також нарізаємо дрібно.

4. Моркву натираємо на крупній тертці.

5. Прогріваємо на сковороді рослинне масло, відправляємо туди цибулю і моркву. Помішуємо. Закриваємо кришкою. Піджарки потрібно десь хвилин 10, В залежності від вашої плити трохи більше або менше. Овочі повинні сготовиться.

6. Тим часом бульйон закипів і вже проварился з тушонкою свій час. Закладаємо туди одночасно промитий рис і картоплю. Вони обидва варяться приблизно 20 хвилин, так що все нормально.

7. Не забувайте помішувати зажарку, щоб не підгоріла.

8. Коли зажарка майже готова, вкладаємо в неї томатну пасту. Перемішуємо дуже ретельно і смажимо ще 1,5-2 хвилини, весь час помішуючи. Відставляємо зажарку в бік, поки не будуть готові рис і картоплю.

9. Рис з картоплею зварилися, вкладаємо до них заправку. Добре перемішуємо і додаємо спеції: лавровий лист, сушений кріп і сушену петрушку, у нас не виявилося під рукою свіжою, а суп, як ви пам’ятаєте — експрес, мелену паприку, щедро — суміш перців і хмелі -сунелі.

10. У нас вийшло трохи густовато, нічого страшного, додайте трохи окропу.

11. Зменшимо вогонь. Додаємо невелику щіпку лимонної кислоти. Солимо, приблизно одна чайна ложка або половина столової, кладіть не всю відразу, пробуйте.

12. Пробуємо суп на смак. При необхідності додаємо сіль, перець, спеції. Даємо супу закипіти.

13. Видавлюємо часник чесночницей прямо в суп. Залишилося 5 хвилин поварити.

Можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Ми з вами знайшли вихід як приготувати смачний суп не маючи того набору продуктів, які треба для супу харчо, а також не маючи часу чекати.

Пишіть в коментарях друзі, що ви думаєте з цього приводу? Жителі Грузії звичайно скажуть: «який це харчо», ну а на наш буденний погляд? Поділіться своєю думкою.