Суп харчо — рецепти приготування в домашніх умовах

Рецепт супу харчо з свинини

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини — 400 р.
  • Рис — 3/4 склянки
  • Цибуля — 1 головка
  • Помідори середні — 2 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Хмелі -сунелі
  • Гострий червоний перець — за смаком
  • Сіль
  • Зелень кінзи, петрушки

Приготування:

1. Нарізаємо м’ясо середніми шматочками. Якщо є, обов’язково візьміть частину свинини з реберцями.

2. Замочуємо рис. Хто не любить дуже густий суп можете покласти рису менше.

3. М’ясо закладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися хвилин на 40.

4. У каструлі, де вариться м’ясо з’явилася піна, її треба обов’язково акуратно зняти всю.

5. Нарізаємо цибулю. Сковороду з рослинним маслом ставимо на плиту і кладемо туди цибулю.

6. Цибуля обжарился до прозорості, приблизно 5 хвилин, додаємо дрібно нарізані помідори. У нас були заморожені дрібно приготовані помідори. Якщо у вас є свіжі, відмінно, додавайте їх. Обсмажуємо ще пару хвилин.

7. Злегка обсмажені цибулю з помідорами додаємо в бульйон до м’яса. Засипаємо замочений рис. Поки не солимо. Варимо рис до готовності.

8. Дрібно подрібнюємо часник, поки відставляємо.

9. За 5 хвилин до закінчення варіння (спробуйте м’ясо, спробуйте рис), солимо за смаком (краще спочатку трохи посоліть, спробуйте, а потім досоліть ще).

10. Засипаємо часник, хмелі — сунелі, трохи гострого червоного перцю.

11. Додаємо лавровий лист, даємо поваритися кілька хвилин додаємо нарізану зелень, кінзу, петрушку. Даємо поваритися ще 2-3 хвилини. Вимикаємо плиту.

Нехай суп настоїться 10-20 хвилин, від цього він буде ще смачніше.

Приємного апетиту!