5. Дуже смачна бурячник з судаком без буряка
Дуже смачний і простий рецепт освіжаючої ботвиньї. Прохолодний, у міру гострий і ароматний, він не може залишити байдужим.
Інгредієнти:
- 300 грам риби;
- Кріп і зелену цибульку на смак;
- Столова ложка хрону (з баночки);
- Їдальня ложка цукрового піску;
- 400 мілілітрів квасу;
- Цедра лимона на смак;
- 100 грам щавлю;
- Сіль і перчик на смак;
- Один середній огірочок.
Приготування:
1.Щавель промити і припустити його хвилинку в киплячій воді. Потім виловити його і протерти на сито.
2.Кубиками нарізати огірочок. Відправити його в одну миску з пюре з щавлю.
3.Дрібно нашаткувати зелений цибулька і кріп. Теж перекласти в загальну миску.
4.Сюди ж натерти цедру лимона, додати сіль, цукровий пісок і перчик на смак.
5.Влити квас, додати хрін і старанно перемішати. Суп вважається готовим. Але краще прибрати його в холодильник на деякий час. По-перше, він стане ще більш насиченим, а по-друге, його прийнято подавати холодним.
6.Рибу відварити, відокремити від кісточок і розібрати на шматочки. При подачі супу, в кожну тарілку кладуть її на смак.
При подачі також покласти колотий лід в кожну тарілку. Але це за бажанням.