Ботвинья — рецепт холодного супу на квасі з рибою

5. Дуже смачна бурячник з судаком без буряка

Дуже смачний і простий рецепт освіжаючої ботвиньї. Прохолодний, у міру гострий і ароматний, він не може залишити байдужим.

Інгредієнти:

  • 300 грам риби;
  • Кріп і зелену цибульку на смак;
  • Столова ложка хрону (з баночки);
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • 400 мілілітрів квасу;
  • Цедра лимона на смак;
  • 100 грам щавлю;
  • Сіль і перчик на смак;
  • Один середній огірочок.

Приготування:

1.Щавель промити і припустити його хвилинку в киплячій воді. Потім виловити його і протерти на сито.

2.Кубиками нарізати огірочок. Відправити його в одну миску з пюре з щавлю.

3.Дрібно нашаткувати зелений цибулька і кріп. Теж перекласти в загальну миску.

4.Сюди ж натерти цедру лимона, додати сіль, цукровий пісок і перчик на смак.

5.Влити квас, додати хрін і старанно перемішати. Суп вважається готовим. Але краще прибрати його в холодильник на деякий час. По-перше, він стане ще більш насиченим, а по-друге, його прийнято подавати холодним.

6.Рибу відварити, відокремити від кісточок і розібрати на шматочки. При подачі супу, в кожну тарілку кладуть її на смак.

При подачі також покласти колотий лід в кожну тарілку. Але це за бажанням.