3. Простий рецепт ботвиньї з рибою
Коли на грядці тільки починає колоситися бадиллям буряк, можна приготувати з неї освіжаючу ботвинью. Для ситності і більшої корисності ми додамо сюди рибку. Відмінна ідея для корисного річного вечері.
Інгредієнти:
- Пучок бурякової гички разом з маленькими плодами;
- Сіль, спеції і лаврове листя на смак;
- Півкіло свіжої риби;
- 250 грам сметанки;
- 2-4 огірочка, залежно від розміру;
- 2 літри домашнього кислого квасу;
- 6 варених круто яєць;
- Редиска свіжа на смак;
- Пучок кропу;
- Пучок крес-салату;
- Пучок свіжого шпинату.
Приготування:
1.Рибу ви можете брати будь-яку. Головне, щоб вона була очищена від луски, нутрощів, плавників, хвоста і голови. Нарізати шматочками і відправити в киплячу воду. Підсолити, додати лаврушку і горошини перцю. Проварити хвилин 5, потім виловити і остудити.
2.Рибу очистити від кісток і розібрати на невеликі шматочки.
3.Шпинат промити і проварити в киплячій воді не більше хвилини. Потім виловити шумівкою і остудити. Після чого, потрібно шпинат нарізати ножем на дрібні шматочки. Крес-салат дрібно нарізати.
4.Яйця очистити і нарізати кубиками середнього розміру.
5.Маленькі корінці буряків з бадиллям старанно промити. Відварити 10 хвилин в підсоленій воді, після чого остудити і дрібно нарізати. Кріп дрібно нарізати. Редиску подрібнити часточками або кубиками.
6.Всі підготовлені продукти помістити в один посуд і залити квасом. Рибу можна помістити в загальну посуд або розкладати по тарілках при подачі. Також у кожну тарілку покласти сметану.
Приємного апетиту!