Ботвинья — рецепт холодного супу на квасі з рибою

3. Простий рецепт ботвиньї з рибою

Коли на грядці тільки починає колоситися бадиллям буряк, можна приготувати з неї освіжаючу ботвинью. Для ситності і більшої корисності ми додамо сюди рибку. Відмінна ідея для корисного річного вечері.

Інгредієнти:

  • Пучок бурякової гички разом з маленькими плодами;
  • Сіль, спеції і лаврове листя на смак;
  • Півкіло свіжої риби;
  • 250 грам сметанки;
  • 2-4 огірочка, залежно від розміру;
  • 2 літри домашнього кислого квасу;
  • 6 варених круто яєць;
  • Редиска свіжа на смак;
  • Пучок кропу;
  • Пучок крес-салату;
  • Пучок свіжого шпинату.

Приготування:

1.Рибу ви можете брати будь-яку. Головне, щоб вона була очищена від луски, нутрощів, плавників, хвоста і голови. Нарізати шматочками і відправити в киплячу воду. Підсолити, додати лаврушку і горошини перцю. Проварити хвилин 5, потім виловити і остудити.

2.Рибу очистити від кісток і розібрати на невеликі шматочки.

3.Шпинат промити і проварити в киплячій воді не більше хвилини. Потім виловити шумівкою і остудити. Після чого, потрібно шпинат нарізати ножем на дрібні шматочки. Крес-салат дрібно нарізати.

4.Яйця очистити і нарізати кубиками середнього розміру.

5.Маленькі корінці буряків з бадиллям старанно промити. Відварити 10 хвилин в підсоленій воді, після чого остудити і дрібно нарізати. Кріп дрібно нарізати. Редиску подрібнити часточками або кубиками.

6.Всі підготовлені продукти помістити в один посуд і залити квасом. Рибу можна помістити в загальну посуд або розкладати по тарілках при подачі. Також у кожну тарілку покласти сметану.

Приємного апетиту!