4. Бурячник з креветками і червоною рибою
Пропоную вам ще один смачний рецепт ботвиньї. На цей раз ми приготуємо її з креветками і червоною рибою.
Інгредієнти:
- Бадилля буряка (150 грам);
- Грам 300 філе червоної риби слабосоленої;
- Сіль на смак;
- Грам 300 зеленого шпинату і щавлю;
- Пару столових ложок тертого хрону;
- Невеликий пучок зеленої цибулі;
- Половина лимона;
- 3 середніх огірка;
- Півкіло очищених креветок;
- Літр квасу хлібного;
- Пучок кропу.
Приготування:
1.Бадилля від буряків, разом зі шпинатом і щавлем, старанно промити. Потім перекласти цю зелень у каструлю і залити водою. Відварити пару хвилин, до м’якості. Потім перекинути в друшляк і злити всю воду.
2.Остудити і подрібнити ножем. Також можна використовувати блендер або просто перетерти в сито.
3.Креветки відварити в киплячій воді не більше 3 хвилин. Потім злити рідину і остудити їх. Дрібними кубиками нарізати огірочки. Свіжу зелень дрібно порубати. З лимона вичавити сік.
4.Всі підготовлені інгредієнти з’єднати в одному посуді і залити квасом. Посолити на смак і додати тертий хрін. Він додає особливу пікантну гостроту.
5.Посуд з супом прибрати в холод на кілька годин. Адже ботвинья особливо хороша холодною. При подачі покласти в кожну тарілку шматочки червоної рибки.