Ботвинья — рецепт холодного супу на квасі з рибою

4. Бурячник з креветками і червоною рибою

Пропоную вам ще один смачний рецепт ботвиньї. На цей раз ми приготуємо її з креветками і червоною рибою.

Інгредієнти:

  • Бадилля буряка (150 грам);
  • Грам 300 філе червоної риби слабосоленої;
  • Сіль на смак;
  • Грам 300 зеленого шпинату і щавлю;
  • Пару столових ложок тертого хрону;
  • Невеликий пучок зеленої цибулі;
  • Половина лимона;
  • 3 середніх огірка;
  • Півкіло очищених креветок;
  • Літр квасу хлібного;
  • Пучок кропу.

Приготування:

1.Бадилля від буряків, разом зі шпинатом і щавлем, старанно промити. Потім перекласти цю зелень у каструлю і залити водою. Відварити пару хвилин, до м’якості. Потім перекинути в друшляк і злити всю воду.

2.Остудити і подрібнити ножем. Також можна використовувати блендер або просто перетерти в сито.

3.Креветки відварити в киплячій воді не більше 3 хвилин. Потім злити рідину і остудити їх. Дрібними кубиками нарізати огірочки. Свіжу зелень дрібно порубати. З лимона вичавити сік.

4.Всі підготовлені інгредієнти з’єднати в одному посуді і залити квасом. Посолити на смак і додати тертий хрін. Він додає особливу пікантну гостроту.

5.Посуд з супом прибрати в холод на кілька годин. Адже ботвинья особливо хороша холодною. При подачі покласти в кожну тарілку шматочки червоної рибки.