2. Рецепт ботвиньї зі скумбрією і раками
У давнину В пісну ботвинью додавали м’ясо, рибу або морепродукти. Таке частування подавали на святковий стіл дорогим гостям. Пропоную вам цей рецепт старовинного російського страви.
Інгредієнти:
- 400 грам скумбрії (або іншої риби);
- Мелений перчик і сіль на смак;
- Одна велика цибулина;
- 2 варені буряків;
- 600 мілілітрів квасу (домашнього або покупного);
- 8 свіжих раків;
- 2 середніх огірка;
- Пару лаврушин;
- 300 грам бадилля (бурякова, щавель, шпинат);
- Зелень цибулі і кропу на смак;
- Кілька горошин духмяного перцю.
Приготування:
1.Рибу промити, видалити луску, плавники, голову і хвіст. Нарізати на шматочки.
2.Закип’ятити воду. Додати лаврушку, горошини перцю. Якщо плануєте використовувати бульйон надалі для інших супів, можете додати зелень і інші приправи для кольору. Варити рибку хвилин 15, а потім виловити з бульйону.
3.Раків потрібно старанно промити. Краще заздалегідь залишити їх в прохолодній воді на кілька годин. Так буде простіше їх промити. У підсоленій воді з додаванням лаврушки, перцю і зелені, відварити хвилин 15. Після зняття з плити не поспішайте виловлювати їх відразу. Дайте їм постояти ще хвилин 10. Потім очистити і дістати м’ясо.
4.Варену буряк натерти на тертці. Дрібними кубиками нарізати огірки. Цибулину нарізати невеликими брусочками. Зелену цибулю і кріп дрібно нарубати. Всю заготовлену бадилля (бурякову, щавель і шпинат) відварити в киплячій воді півхвилини. Потім злити воду і остудити. Масу подрібнити блендером.
5.З’єднати всі інгредієнти, разом з рибою і раками в миску і залити квасом. Перед подачею охолодити.