Ботвинья — рецепт холодного супу на квасі з рибою

2. Рецепт ботвиньї зі скумбрією і раками

У давнину В пісну ботвинью додавали м’ясо, рибу або морепродукти. Таке частування подавали на святковий стіл дорогим гостям. Пропоную вам цей рецепт старовинного російського страви.

Інгредієнти:

  • 400 грам скумбрії (або іншої риби);
  • Мелений перчик і сіль на смак;
  • Одна велика цибулина;
  • 2 варені буряків;
  • 600 мілілітрів квасу (домашнього або покупного);
  • 8 свіжих раків;
  • 2 середніх огірка;
  • Пару лаврушин;
  • 300 грам бадилля (бурякова, щавель, шпинат);
  • Зелень цибулі і кропу на смак;
  • Кілька горошин духмяного перцю.

Приготування:

1.Рибу промити, видалити луску, плавники, голову і хвіст. Нарізати на шматочки.

2.Закип’ятити воду. Додати лаврушку, горошини перцю. Якщо плануєте використовувати бульйон надалі для інших супів, можете додати зелень і інші приправи для кольору. Варити рибку хвилин 15, а потім виловити з бульйону.

3.Раків потрібно старанно промити. Краще заздалегідь залишити їх в прохолодній воді на кілька годин. Так буде простіше їх промити. У підсоленій воді з додаванням лаврушки, перцю і зелені, відварити хвилин 15. Після зняття з плити не поспішайте виловлювати їх відразу. Дайте їм постояти ще хвилин 10. Потім очистити і дістати м’ясо.

4.Варену буряк натерти на тертці. Дрібними кубиками нарізати огірки. Цибулину нарізати невеликими брусочками. Зелену цибулю і кріп дрібно нарубати. Всю заготовлену бадилля (бурякову, щавель і шпинат) відварити в киплячій воді півхвилини. Потім злити воду і остудити. Масу подрібнити блендером.

5.З’єднати всі інгредієнти, разом з рибою і раками в миску і залити квасом. Перед подачею охолодити.