Ботвинья — рецепт холодного супу на квасі з рибою

1. Рибна ботвинья на квасі і рибному бульйоні

Ботвинью багато порівнюють з окрошкою за способом приготування. Але окрошка більш проста в цьому. У ботвинов використовується більше інгредієнтів і вона набагато корисніше окрошки. Адже до складу входять як овочі, так і їх бадилля. Смак виходить дуже насиченим.

Інгредієнти:

  • Півкіло свіжої риби;
  • 2 середніх огірка;
  • 250 мл бурякового відвару;
  • 2 варені буряків середнього розміру;
  • 120 грам щавлю;
  • Сік половини лимона;
  • 130 грам шпинату;
  • Грам 30 зеленої цибулі;
  • 150 грам свіжої кропиви;
  • Грам 30 кропу свіжого;
  • 2 лаврушины;
  • Кілька горошин перцю;
  • 250 мл рибного бульйону;
  • 150 грам гички від буряків;
  • 250 мілілітрів білого квасу;
  • Чайна ложка хрону;
  • Половина чайної ложки меленого перцю;
  • 500 мл хлібного квасу;
  • Половина чайної ложки домашньої гірчиці;
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • Половина столової ложки солі (на смак).