1. Рибна ботвинья на квасі і рибному бульйоні
Ботвинью багато порівнюють з окрошкою за способом приготування. Але окрошка більш проста в цьому. У ботвинов використовується більше інгредієнтів і вона набагато корисніше окрошки. Адже до складу входять як овочі, так і їх бадилля. Смак виходить дуже насиченим.
Інгредієнти:
- Півкіло свіжої риби;
- 2 середніх огірка;
- 250 мл бурякового відвару;
- 2 варені буряків середнього розміру;
- 120 грам щавлю;
- Сік половини лимона;
- 130 грам шпинату;
- Грам 30 зеленої цибулі;
- 150 грам свіжої кропиви;
- Грам 30 кропу свіжого;
- 2 лаврушины;
- Кілька горошин перцю;
- 250 мл рибного бульйону;
- 150 грам гички від буряків;
- 250 мілілітрів білого квасу;
- Чайна ложка хрону;
- Половина чайної ложки меленого перцю;
- 500 мл хлібного квасу;
- Половина чайної ложки домашньої гірчиці;
- Їдальня ложка цукрового піску;
- Половина столової ложки солі (на смак).