Ботвинья — рецепт холодного супу на квасі з рибою

Приготування:

1.Спочатку відваримо рибу. Бульйон нам теж знадобиться в цій страві. Закип’ятити воду. Посолити на смак, додати лаврушку і горошини перцю. Рибу обробити на філе і нарізати невеликими шматочками. Опустити в киплячий бульйон. Варити 3 хвилини і відразу перекласти в тарілку шматочки. Бульйон процідити і прибрати остигання.

2.Відварну буряк почистити і нарізати кубиками середнього розміру.

3.Огірки почистити і нарізати невеликими кубиками.

4.Шпинат промити і відправити в киплячу воду. Варити 30 секунд і відразу ж виловити шумівкою в тарілочку. Потім його потрібно злегка остудити і нарізати невеликими шматочками.

5.В цій же воді, після шпинату, точно таким же чином проварити і щавель (теж півхвилини). Потім також його подрібнити.

6.У слід за щавлем у воду відправляється і бадилля буряка. Проварити її теж 30 секунд, остудити, а потім подрібнити.

Черешки бадилля варяться окремо, одну хвилину. Після цього їх теж потрібно нарізати.

7.Останній ми відваримо кропиву. Вона вариться одну хвилину. Після остужения, подрібнити ножем.

8.Всю відварену бадилля і зелень (кропива, шпинат, черешки від бадилля, саму бадилля, щавель) перемішати з буряками, огірками і дрібно нарізаною свіжою зеленню.

9.Тепер підготуємо рідку основу для супу. Перемішати рибний бульйон, буряковий відвар і два види квасу. Додати цукровий пісок, сіль, мелений перчик і лимонний сік. Додати хрін і гірчицю. Старанно перемішати.

10.Залити отриманою сумішшю нарізані овочі і зелень. Старанно перемішати. Рибу ви можете відразу додати в суп або покласти в окрему миску при подачі. Охолодити суп.