5. Як приготувати розсольник з куркою, перловкою і огірками
Легкий і дуже смачний супчик. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Одна середня морква;
- Одна куряча грудка;
- 3 літра чистої води;
- 6 солоних огірочків середнього розміру;
- Одна велика цибулина;
- Сіль і приправи на смак;
- 150 грам перлової крупи;
- 4-5 картоплин.
Приготування:
1.Курку потрібно промити і нарізати середніми брусочками. До цього моменту вона повинна бути повністю розмороженої. Перекласти в каструлю, залити водою і відварити м’ясо до готовності. Пінку при цьому треба знімати.
2.Крупу потрібно добре промити і замочити в теплій воді на ніч або хоча б на пару годин.
3.Коли м’ясо буде готове, додати до нього крупу. Трохи підсолити бульйон. Коли він закипить додати очищену і нарізану кубиками картоплю. Варити хвилин 10-15.
4.Розжарити в сковороді олію. Нарізати цибулину дрібними кубиками. Підрум’янити пару хвилин в олії. Потім додати терту моркву. Тушкувати до м’якості. Солоні огірочки потрібно подрібнити дрібним кубиком. Підсмажити хвилини 2, потім влити трохи бульйону.
5.Коли картопля буде майже готова, перекласти в суп овочеву суміш зі сковороди. Спробувати і, за необхідності досолити і приправити на ваш смак. Покласти лаврушку і проварити ще хвилин п’ять.
6.Зняти з плити, накрити кришкою і залишити його на півгодини. Чим довше він настоюється, тим краще.