Розсольник — класичний рецепт приготування

5. Як приготувати розсольник з куркою, перловкою і огірками

Легкий і дуже смачний супчик. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Одна середня морква;
  • Одна куряча грудка;
  • 3 літра чистої води;
  • 6 солоних огірочків середнього розміру;
  • Одна велика цибулина;
  • Сіль і приправи на смак;
  • 150 грам перлової крупи;
  • 4-5 картоплин.

Приготування:

1.Курку потрібно промити і нарізати середніми брусочками. До цього моменту вона повинна бути повністю розмороженої. Перекласти в каструлю, залити водою і відварити м’ясо до готовності. Пінку при цьому треба знімати.

2.Крупу потрібно добре промити і замочити в теплій воді на ніч або хоча б на пару годин.

3.Коли м’ясо буде готове, додати до нього крупу. Трохи підсолити бульйон. Коли він закипить додати очищену і нарізану кубиками картоплю. Варити хвилин 10-15.

4.Розжарити в сковороді олію. Нарізати цибулину дрібними кубиками. Підрум’янити пару хвилин в олії. Потім додати терту моркву. Тушкувати до м’якості. Солоні огірочки потрібно подрібнити дрібним кубиком. Підсмажити хвилини 2, потім влити трохи бульйону.

5.Коли картопля буде майже готова, перекласти в суп овочеву суміш зі сковороди. Спробувати і, за необхідності досолити і приправити на ваш смак. Покласти лаврушку і проварити ще хвилин п’ять.

6.Зняти з плити, накрити кришкою і залишити його на півгодини. Чим довше він настоюється, тим краще.