3. Рецепт розсольнику з рисом і солоними огірками
Тим, хто не любить перлову крупу або її просто немає під рукою, пропоную рецепт з рисом. Деяким суп в такому виконанні подобається більше.
Інгредієнти на 5 літрову каструлю:
- 700 грам яловичини;
- Склянку розсолу від огірків;
- Три ст. л рису;
- Пісне масло;
- Півкіло картоплі;
- Сіль, мелений перець за смаком;
- 2 морквини середнього розміру;
- Одна цибулина;
- Ст.л цукрового піску;
- Кілька черешків селери;
- Зелень на ваш смак;
- 300 грам помідор шматочками у власному соку;
- 2-3 зубки часнику;
- 2 ст. л томатної пасти;
- Пару лаврушин;
- 3 середніх солоних огірка;
- Один солодкий перець.
Приготування:
1.М’ясо подрібнити невеликими шматочками. Викласти їх в каструльку, залити водою доверху. Перемістити плиту. Після закипання варити 3 хвилин. Потім відкинути на друшляк, промити шматочки, а бульйон вилити.
2.Каструлю вимити. М’ясо залити новою водою і знову поставити на вогонь. Варити майже до готовності.
3.Рис добре перемити і відправити до майже доваренному м’яса. Сюди ж вкласти лаврушку.
4.На сковороді з додаванням олії обсмажити нарізану соломкою цибулю і натерту теркою морква, 3 хвилини. Селеру подрібнити і порізати соломкою очищений перець. Відправити їх сюди ж, в сковороду. Готувати ще пару хвилин.
5.Огірки нарізаємо кубиками. Відправити їх, разом з томатами і томатною пастою в сковороду до інших овочів. Всипати цукор і розмішати. Тушкувати хвилин 5.
6.У суп відправити попередньо очищений і нарізаний брусочками картоплю. Варити майже до готовності. Потім перекласти сюди піджарку і влити розсіл. Все перемішати і спробувати на смак. Тепер можна досолити. Після закипання варити пару хвилин.
7.Додати дрібно нарізані часник і зелень. Зняти з плити, закрити кришкою і залишити в спокої на півгодини.