Розсольник — класичний рецепт приготування

3. Рецепт розсольнику з рисом і солоними огірками

Тим, хто не любить перлову крупу або її просто немає під рукою, пропоную рецепт з рисом. Деяким суп в такому виконанні подобається більше.

Інгредієнти на 5 літрову каструлю:

  • 700 грам яловичини;
  • Склянку розсолу від огірків;
  • Три ст. л рису;
  • Пісне масло;
  • Півкіло картоплі;
  • Сіль, мелений перець за смаком;
  • 2 морквини середнього розміру;
  • Одна цибулина;
  • Ст.л цукрового піску;
  • Кілька черешків селери;
  • Зелень на ваш смак;
  • 300 грам помідор шматочками у власному соку;
  • 2-3 зубки часнику;
  • 2 ст. л томатної пасти;
  • Пару лаврушин;
  • 3 середніх солоних огірка;
  • Один солодкий перець.

Приготування:

1.М’ясо подрібнити невеликими шматочками. Викласти їх в каструльку, залити водою доверху. Перемістити плиту. Після закипання варити 3 хвилин. Потім відкинути на друшляк, промити шматочки, а бульйон вилити.

2.Каструлю вимити. М’ясо залити новою водою і знову поставити на вогонь. Варити майже до готовності.

3.Рис добре перемити і відправити до майже доваренному м’яса. Сюди ж вкласти лаврушку.

4.На сковороді з додаванням олії обсмажити нарізану соломкою цибулю і натерту теркою морква, 3 хвилини. Селеру подрібнити і порізати соломкою очищений перець. Відправити їх сюди ж, в сковороду. Готувати ще пару хвилин.

5.Огірки нарізаємо кубиками. Відправити їх, разом з томатами і томатною пастою в сковороду до інших овочів. Всипати цукор і розмішати. Тушкувати хвилин 5.

6.У суп відправити попередньо очищений і нарізаний брусочками картоплю. Варити майже до готовності. Потім перекласти сюди піджарку і влити розсіл. Все перемішати і спробувати на смак. Тепер можна досолити. Після закипання варити пару хвилин.

7.Додати дрібно нарізані часник і зелень. Зняти з плити, закрити кришкою і залишити в спокої на півгодини.