Розсольник — класичний рецепт приготування

4. Розсольник з перловкою, солоними огірками і м’ясом на кісточці

Простий рецепт наваристого і дуже смачного супу.

Інгредієнти:

  • Півтори столові ложки томатної пасти;
  • 3 літра чистої води;
  • Сіль і мелений перчик на смак;
  • Велика цибулина;
  • Півкіло м’яса на кісточці;
  • 4 солоних або квашені огірочки;
  • Пару лаврушек;
  • Середня морква;
  • 1-2 склянки розсолу, в залежності від його солоності;
  • 5-6 картоплин;
  • 150 грамів крупи перлової.

Приготування:

1.М’ясо помити, покласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на плиту і варити до готовності. Обов’язково потрібно знімати пінку на початку кипіння.

2.Крупу промити і відварити в окремому посуді 50-60 хвилин.

3.Цибулю нарізати дрібно. Моркву можна натирати теркою. У сковороді розжарити трохи олії. Першим сюди відправиться цибулька. Прожарити його до напівпрозорого стану. Потім додати до нього моркву.

4.Коли зажарка придбає рум’яний колір, додати до неї дрібно нарубані огірки і томатну пасту. Розмішати і влити трохи розсолу. Згасити хвилин 5.

5.Коли м’ясо буде добре відділятися від кістки, вийняти його і трохи остудити. Потім прибрати кістки і нарізати дрібно. Відправити в бульйон. Коли він скипить, додати сюди очищену і нарізану брусками картоплю. Варити десять хвилин після закипання.

6.Додати в суп перлову крупу і доварити ще хвилин 10. Потім перекласти туди тушковані овочі. Покласти лаврушку і влити ще трохи розсолу, на ваш смак. Спробуйте і, якщо потрібно, досоліть. Після скипання готувати всього пару хвилин.

Перед подачею, дати постояти півгодини під кришкою.