4. Розсольник з перловкою, солоними огірками і м’ясом на кісточці
Простий рецепт наваристого і дуже смачного супу.
Інгредієнти:
- Півтори столові ложки томатної пасти;
- 3 літра чистої води;
- Сіль і мелений перчик на смак;
- Велика цибулина;
- Півкіло м’яса на кісточці;
- 4 солоних або квашені огірочки;
- Пару лаврушек;
- Середня морква;
- 1-2 склянки розсолу, в залежності від його солоності;
- 5-6 картоплин;
- 150 грамів крупи перлової.
Приготування:
1.М’ясо помити, покласти в каструлю і залити холодною водою. Поставити на плиту і варити до готовності. Обов’язково потрібно знімати пінку на початку кипіння.
2.Крупу промити і відварити в окремому посуді 50-60 хвилин.
3.Цибулю нарізати дрібно. Моркву можна натирати теркою. У сковороді розжарити трохи олії. Першим сюди відправиться цибулька. Прожарити його до напівпрозорого стану. Потім додати до нього моркву.
4.Коли зажарка придбає рум’яний колір, додати до неї дрібно нарубані огірки і томатну пасту. Розмішати і влити трохи розсолу. Згасити хвилин 5.
5.Коли м’ясо буде добре відділятися від кістки, вийняти його і трохи остудити. Потім прибрати кістки і нарізати дрібно. Відправити в бульйон. Коли він скипить, додати сюди очищену і нарізану брусками картоплю. Варити десять хвилин після закипання.
6.Додати в суп перлову крупу і доварити ще хвилин 10. Потім перекласти туди тушковані овочі. Покласти лаврушку і влити ще трохи розсолу, на ваш смак. Спробуйте і, якщо потрібно, досоліть. Після скипання готувати всього пару хвилин.
Перед подачею, дати постояти півгодини під кришкою.