Розсольник — класичний рецепт приготування

2. Пісний суп з корнішонами і перловкою, без м’яса

Якщо ви притримуєтесь вегетаріанства або просто хочете зварити пісний суп, пропоную вам такий рецепт.

Інгредієнти:

  • 5-6 столових ложок перлової крупи;
  • Пару картоплин;
  • Одна велика цибулина;
  • 6 корнішонів;
  • Суміш меленых перців і сіль на смак;
  • Пару лаврушек;
  • 2-3 невеликі морквини;
  • Трохи масла пісного.

Приготування:

1.Крупу добре промити і залити гарячою водою. Залишити її в такому вигляді на пару годин. Деякі залишають на ніч. Потім злити зайву воду і перекласти її в каструльку. Залити 2-3 літрами води. Проварити хвилин тридцять після закипання.

2.Дрібно нарізати цибулину, попередньо очистивши її. Відправити її в розігріту олію. Просмажити кілька хвилин. А за цей час потрібно очистити і натерти теркою морквину. Відправити її теж в сковороду. Готувати разом, помішуючи, до м’якості. Потім додати дрібно нарізані корнішони.

3.Посолити овочі, приперчити на смак і протушкувати разом хвилин п’ять.

4.Картоплю почистити, подрібнити її невеликими шматочками. Форма неважлива. Робіть це, як звикли кришити її на суп. Відправити її в суп, коли перловка буде готова. Варити ще 15 хвилин, поки картопля не стане повністю готовою і м’якою. Тепер можна надсилати сюди піджарку з огірками. Також покласти сюди лаврушку. Прокип’ятити ще пару хвилин і зняти з плити.

Для більш насиченого смаку супу потрібно наполягати без нагрівання, під кришкою, хоча б півгодини.