Торт Медовик зі сметанним кремом

Готуємо заварний медове тісто

В чашу для збивання насипте цукор, сіль, вбийте яйця.

Міксером на великій швидкості збийте до пишної піни.

Тепер додайте рідкий мед і м’яке вершкове масло.

Ще раз збийте цю масу до повного об’єднання. Повинно вийти приблизно так, як на фото нижче.

Тепер перекладіть масу в каструльку з товстим дном і поставте на плиту середній вогонь! Постійно помішуючи, нагрівайте суміш і доведіть до кипіння. Поступово маса стане рідкою. А потім піде дрібними бульбашками — це і є кипіння! Температура кипіння приблизно 70 — 80 градусів, будьте уважні, не пропустіть цей момент. Інакше ви перегреете масу і в результаті у вас не вийде тісто. Воно буде розпадатися на шматочки.

Після закипання додайте соду, швидко перемішайте і відразу зніміть з плити. Суміш в цей час буде дуже сильно кипіти і покриватися пухирями — це нормально.

Далі дійте швидко, баритися не можна.)

Починайте додавати в гарячу суміш борошно, тобто заварювати тісто. Всипайте борошно невеликими порціями і відразу перемішуйте ручним віночком.

Поступово всі 400 грам борошна ви вмешаете в тісто. Коли воно стане густим і буде незручно працювати віночком, замініть його на силіконову лопатку. Вимішувати тісто руками не раджу, тому що воно досить гаряче і можна обпектися.

В результаті у вас вийде м’яке, по консистенції схоже на пластилін, заварне тісто. Для прикладу дивіться на фото нижче.

Далі перекладіть його на плоску поверхню, злегка присипану борошном. Потім сформуйте довгу ковбаску і розрізати на 10 порцій.

Тепер злегка присипте їх борошном і перекладіть на обробну дошку. Зверху герметично накрийте харчовою плівкою або пакетом. Потрібно створити умови, щоб тісто не заветривалось. Після цього поставте в холодильник не менше ніж на 1 годину.

Приблизно за 5 хвилин до того, як тісто буде готове до використання, увімкніть духовку на прогрів на 180 градусів.