Торт Медовик зі сметанним кремом

Випікаємо медові коржі

Після закінчення необхідного часу дістаньте тісто з холодильника. Одну порцію перекладіть на лист пергаменту або антипригарний килимок, трохи припудріть борошном.

Тепер розкачайте тонкий корж. Майте на увазі, що при випічки розкачаний корж стає менше в діаметрі. Тому я розкачувала коржі завтовшки 2-3 мм, і приблизно 27 див. в діаметрі, тому що мені потрібні готові коржі діаметром 24 см. Але, якщо ви хочете товстіший коржі (4-5 мм), тоді діаметр готових коржів буде менше (приблизно 20-22 см). Відповідно тісто вам потрібно розкачати приблизно 25 див. (сподіваюся, я зрозуміло пояснила).

На розкатаному коржі, за допомогою вилки, зробіть дірочки, як показано на фото нижче.

Тепер, разом з листом перекладіть його на деко.

Перемістіть деко в розігріту духовку і випікати 5-7 хвилин при температурі 180 градусів на середньому рівні.

Не залишайте корж без уваги, як тільки він придбав кавовий відтінок — значить готовий і пора виймати з духовки.

Потім відразу перекладіть готовий корж разом з листом на плоску поверхню і сформуйте з нього потрібний вам діаметр.

Я поставила на тільки що спечений корж металеве кільце без дна, трохи придавила зверху.

Після чого зняла кільце. Ви можете придумати або підглянути в інтернеті якийсь інший спосіб. Це не принципово. Головне, щоб у вас вийшов круглий корж потрібного вам діаметра.

За тією ж схемою розкачайте і спечіть інші коржі. При цьому, поки печеться один корж, встигайте розкачати і підготувати другий, щоб конвеєр не переривався. Таким чином ви впораєтеся досить швидко.

Готові коржі складайте стопкою.

Обрізки від коржів не викидайте. Складіть їх в чашку і поки відставте убік.

Тепер прийшов час приготувати сметанний крем для нашого медовика. Переходьте за посиланням, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.

Але, звертаю вашу увагу, що в списку інгредієнтів я вказала кількість цукрової пудри менше, ніж написано в рецепті крему. Наші медові коржі вийдуть досить солодким, тому я рекомендую зменшити солодкість крему.