Шоколадний медовик

Для Заварного крему:

  1. молоко — 1 літр
  2. масло вершкове — 120 г
  3. яйця — 4 шт.
  4. цукор — 270 гр
  5. кукурудзяний крохмаль — 100 г
  6. ванілін за смаком

Продукти для шоколадного тіста:

  1. масло вершкове — 100 гр
  2. цукор — 150 г
  3. мед — 70 гр
  4. яйця — 3 шт.
  5. какао — порошок- 60 гр
  6. борошно — 400 гр
  7. сода — 2 ч. л

Примітка:

  • На фотографії з інгредієнтами для тіста немає яєць — зовсім про них забула, замріялася, напевно), але ви про них не забудьте!
  • Вершкове масло обов’язково має бути кімнатної температури.
  • Какао краще взяти алкализованное — з ним випічка має більш насичений шоколадний смак і колір.
  • Кількість крему розраховане на 8-9 коржів діаметром 20-22 див.
  • В інгредієнтах для крему вказаний тільки кукурудзяний крохмаль, але немає борошна — це не помилка. Я пропоную зробити крем саме на крохмалі, що дозволить нам отримати якісний крем, не схожий на борошняний клейстер.)