1. Швидкий торт «Мурашник»
Раніше, коли був дефіцит продуктів, по вихідних мама готувала якісь солодощі. І, мабуть, самим простим, швидким і смачним був торт «Мурашник». Його робили з обсмажених шматочків солодкого тіста, або кришили печеньки і використовували в якості основного інгредієнта. За другим варіантом можете піти і, тим більше, що зараз вибір випічки просто величезний.
Підійде галетне печінка, «рибки», а найкраще зі смаком топленого молока.
Інгредієнти:
- Печиво – 450 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Горіх волоський – 100 гр.
- Варена згущене молоко – 1 банка.
- Мак столовий – 1 ст. л.
Приготування:
1. Заздалегідь витягуємо шматочок вершкового масла з холодильника, щоб він зігрівся до кімнатної температури і став м’яким. Кладемо його в глибоку чашку і , відкривши банку вареного згущеного молока, відправляємо її вміст туди ж. Беремо міксер і гарненько збиваємо ці два компоненти разом, щоб вийшов пишний смачний крем.
2. Печиво ламаємо руками або ж складаємо в пакетик і за допомогою качалки розбиваємо його на шматочки приблизно сантиметрової величини. До дрібної крихти доводити не треба, щоб у нас вийшов саме «мурашник», а не пісочна піраміда.
3. Волоські горішки без перегородок і шкаралупи подрібнюємо за допомогою ножа, блендера або качалки так, щоб шматочки вийшли трохи менше, ніж з печива. Беремо абсолютно суху сковороду, висипаємо туди порубані горішки і злегка обсмажуємо на середньому вогні до появи приємного аромату. Даємо їм охолонути.
4. Відправляємо подрібнене печиво і волоські горішки в солодкий крем і гарненько перемішуємо. Потім прямо чистими руками злегка придавлюємо до дна чаші весь вміст і перевертаємо його на плоску тарілку. Солодка маса повинна лягти гіркою, форму якої злегка коригуємо долонями. Посипаємо кулінарним маком, щоб було схоже на копошаться дрібних мурах і відправляємо просочуватися пару-трійку годин у холодильнику.
Приємного апетиту!