Рецепти найсмачніших святкових тортів на 8 березня

3. Рецепт торта «Мімоза» з ананасом

Досить незвичайні і шалено смачні бісквітні торти виходять з додаванням шматочків фруктів в крем зі збитих вершків. А якщо ще й зверху не просто нанести крем, а прикрасити дрібними шматочками з того ж бісквіта або печива, то «пухнастий» десерт вразить будь-яку жінку прямо в серце одним лише своїм зовнішнім виглядом!

Інгредієнти:

  • Вершки 33% — 350 мл
  • Цукровий пісок, борошно пшеничне – 1,5 склянки.
  • Цукрова пудра – 1 стакан.
  • Ананас консервований – ½ банки.
  • Свіже куряче яйце – 6 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 пакетик.

Приготування:

1. Розбиваємо свіжі яйця і відправляємо їх вміст без шкарлупи в глибоку миску і засипаємо цукровим піском. Включаємо міксер і збиваємо до однорідної трохи пінливої солодкої маси. Просіваємо туди ж борошно пшеничне, висипаємо пакетик ваніліну і на середній швидкості знову використовуємо міксер для перемішування інгредієнтів протягом 3-5 хвилин і отримання ніжного бісквітного тіста.

2. Змащуємо форму для запікання олією і виливаємо туди тісто. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї нашу заготовку на 40-45 хвилин в середню позицію, щоб корж рівномірно пропекался з усіх боків і не підгорав ні зверху, ні знизу. Відключаємо нагрівання і відкриваємо дверцята печі тільки через 10-15 хвилин.

3. Даємо бісквіту повністю охолонути, потім акуратно виймаємо його з форми і розрізаємо на 3 однакові по товщині коржа. Верхній може вийти з невеликим горбком, тому його використовуємо для прикраси, а нижні два – для самого торта.

4. Виливаємо вершки в глибоку чашку і додаємо до них склянка цукрової пудри. Спочатку розмішуєм ложкою, а потім взобьем до однорідної повітряної кремової консистенції за допомогою міксера.

5. Приступаємо до збору нашого кулінарного шедевра. На перший корж наносимо рівним шаром половину вершкового крему і поверх нього розподіляємо шматочки ананаса (без рідкого сиропу!), заздалегідь розрізані на дрібні кубики.

6. Зверху кладемо другий корж і гарненько промазуємо його і боки отриманого торта половиною крему.

7. Третю частину бісквіта з горбком спочатку нарізаємо смужками шириною приблизно в 1-1,5 сантиметра, а потім проходимся по них поперек гострим ножем, щоб вийшли шматочки у формі кубиків.

8. Обсипаємо ними заготівлю торта рівномірно зверху і з боків, намагаючись трохи «втиснути» в шар крему, щоб вони добре закріпилися. Залишається тільки пару-трійку годин дати нашій «Хризантему» просочитися в прохолодному місці, потім трохи припорошити верх цукровою пудрою і можна радувати таким тортом-квіткою улюблених жінок.

Приємного апетиту!