Рецепти найсмачніших святкових тортів на 8 березня

4. Бісквітний горіховий торт зі сметанним кремом, бананом і чорносливом

Погодьтеся, що просто промазати бісквітні шари сметанним кремом – це якось не зовсім святково – так по-швидкому для звичайного вихідного дня можна приготувати «ледачий» тортик до чаю.

А от якщо додати в тісто мед і мелені волоські ядерця, то коржі вийдуть більш оригінальними — з тонкої ароматною медово-горіхового ноткою. Крім просочення можна також додати ще шматочки улюблених фруктів – вони додадуть вишуканості і внесуть соковиту свіжість десерт. Така комбінація вже претендує на звання подарункового торта!

Інгредієнти:

  • Сметана 20% — 450 гр.
  • Цукровий пісок – 150 гр. + 6 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Ядра волоських горіхів – 100 гр.
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Свіже куряче яйце – 4 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Рідкий мед, какао-порошок – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Приготування:

1. У чашку з цукровим піском (150 гр.) відправляємо рідкий мед, а також желточки разом з білками 4х свіжих яєць. Перетворюємо їх за допомогою міксера в однорідну повітряну масу.

2. Волоські горіхи подрібнюємо до стану дрібної крихти за допомогою блендера або розбивши їх товкачем в чаші. Просіваємо борошно, додаємо в неї горіхову масу, какао-порошок і розпушувач тіста. Перемішуємо між собою і відправляємо в солодку яєчну суміш. Знову збиваємо за допомогою міксера, щоб вийшло тісто, схоже на густу сметану.

3. Вистилаємо форму пергаментом, обов’язково змастивши його олією. Виливаємо горіхово-бісквітне тісто і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після закінчення цього часу відключаємо нагрівання печі і даємо бісквіту поступово дійти до потрібної кондиції (щоб не впав і зберіг свою пружність), не відкриваючи дверцята ще хвилин 20-25.

4. Виймаємо готовий кругляш з форми тільки після його повного остигання. Зрізаємо горбок, якщо він все ж з’явився під час випікання, і вийшла рівну бісквітну «шайбу» ділимо поперек на 3 рівних однакових коржа.

5. Добре промиваємо і обсушуємо черносливы. Ріжемо на невеликі шматочки. Очищаємо банан від шкірки і перетворюємо в однакові підлогу сантиметрові по товщині коліщатка. У сметану додаємо 6 ст. л. цукру і гарненько збиваємо, щоб розчинилися кристалики і вийшов однорідний солодкий крем.

6. Приступаємо до складання торта. На нижній корж наносимо третину крему і посипаємо його дрібно рубаним чорносливом. Накриваємо другим бісквітом і просочуємо його другий третю сметанною маси. Зверху розкладаємо бананову нарізку. Закриваємо останнім коржиком і гарненько змащуємо з усіх боків залишками крему.

7. Зрізану бісквітну «верхівку» подрібнюємо блендером до стану крихти і обсипаємо нею тортик хоч весь повністю, хоч тільки боки і трохи по краях верху. Ставимо в холодильник на 4-8 годин і портом подаємо зі свежезаваренним чаєм або кавою.

Приємного апетиту!