Рецепти найсмачніших святкових тортів на 8 березня

5. «Сметанна королева» — ніжний торт

Швидше за все ваша супутниця життя, мама, подруга чи сестра хоч раз в житті пробувала торт «Молочна дівчинка». А що якщо ви самі спробуєте приготувати їм шикарний десерт чимось нагадує цю вкуснотищу?

Тільки приготувати його буде набагато простіше на основі сметани і додавши маленьку родзинку у вигляді різних наповнювачів поверх смачного повітряного крему.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 4 склянки.
  • Цукрова пудра – 1 стакан.
  • Цукровий пісок – 2/3 склянки.
  • Мелені ядра горіхів, кокосова і шоколадна стружка – по 1/3 склянки.
  • Свіже куряче яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Розпушувач тіста – ½ пакетика.
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Соняшникова олія – 1,5 ч. л.
  • Сіль дрібного помелу – 1 щіпка.

Приготування:

1. Відправляємо в чашу просіяне борошно, склянка сметани, цукровий пісок, курячі яйця, розпушувач тіста, щіпку солі і крохмаль. Перемішуємо все відразу спочатку міксером на маленькій швидкості, а потім збільшуємо до середньої і гарненько збиваємо до однорідної повітряного тіста.

2. Вистилаємо глибокий противний разом з бортиками пекарської папером і промазуємо її соняшниковою олією. Виливаємо туди тісто, а хвилин через 15 відправляємо його в розігріту духовку і випікаємо великий сметанний корж протягом півгодини при температурі 180 градусів.

3. Акуратно виймаємо зарумяненный прямокутник тесту, перевертаємо його на чисту суху поверхню столу, щоб невеликі горбки після випічки трохи присплющились і корж трохи вирівнявся. Знімаємо пергамент і розрізаємо сметанник на 4 однакові частини.

4. Збиваємо три склянки сметани з склянкою цукрової пудри, в процесі ароматизируем ванільним цукром. Цим кремом промазуємо ще теплі коржі і кожен з них посипаємо різними наповнювачами: один нехай буде з меленими горіхами, другий з кокосовою стружкою, третій з шоколадними завитками, а на четвертий можна нанести всі три компоненти різними малюнками.

5. Укладаємо коржі з просоченням один на одного і обов’язково залишками сметанного крему обмазуємо боки. Даємо постояти в холодильнику всю ніч і вранці вже можна підносити нашу «Сметанную королеву» як їстівний подарунок, зроблений своїми руками.

Приємного апетиту!