5. Курячий суп з локшиною в мультиварці
Якщо на вашій кухні теж є така незамінна помічниця, як мультиварка, то цей рецепт точно для вас. Його легко пристосувати під будь-яку модель техніки. Супчик виходить дуже смачний, ситний і корисний. Ідеальний обід для всієї родини!
Інгредієнти:
- Пару часточок часнику;
- Півкілограма курячого філе;
- 3 середні картоплини;
- Жменя домашньої локшини або вермішелі;
- Велика цибулина;
- Сіль і спеції на смак;
- Середня морквина;
- Півтора літра води;
- Зелень на смак.
Приготування:
1.М’ясо нарізати кубиками невеликого розміру. Зелень дрібно порубати. Цибуля накришити маленькими брусочками, а моркву протерти теркою.
2.Коли всі продукти будуть готові, налити в чашу мультиварки трохи олії і загострити його в режимі «Смаження».
3.Мяско ми трохи підсмажимо, щоб у процесі закипання і кипіння не з’являлася неприємна пінка, яка може впасти вниз пластівцями і вплинути на прозорість бульйону. Обсмажити, періодично помішуючи, до побіління.
4.Тепер можна додати сюди моркву і цибулю. Старанно перемішати і смажити до апетитного рум’янцю. Головне, не пересмажити, адже суп може вийти коричневого кольору з неприємним присмаком.
5.На цьому режим «Смаження» можна вважати закінченим, можна його вимикати. Викласти до смаженій м’ясу картоплю, додати сіль і спеції на смак і залити водою. Перемішати і виставити режим «Варка» або «Суп». Встановити кришку і варити 20 хвилин.
6.Додати локшину. Якщо вона довга, можна трохи поламати її руками. Сюди ж відправити дрібно нарубану зелень і пропущений в пресі часник. Все перемішати і варити хвилин 10.
Перед подачею рекомендую дати постояти під закритою кришкою хвилин 10. Після цього супчик можна розливати по тарілочках!