Суп харчо – 6 класичних покрокових рецептів

5. Смачний суп харчо з чорносливом

Наваристий, пікантний і дуже смачний суп харчо підкорить ваше серце назавжди, якщо ви ще не встигли його спробувати, я дуже рекомендую. Блюдо в приготуванні не складне, але зажадає від вас якийсь час.

Список продуктів:

  • Баранина — 500 г
  • Рис — 100 г
  • Соус Ткемалі — 70 г
  • Чорнослив 70 г
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Волоські горіхи — 100 г
  • Хмелі-сунелі — 1 ст. ложка
  • Томатна паста — 3 ст. ложки
  • Перець червоний — 0,5 ч. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Кінза — пучок
  • Рослинна олія

Етапи приготування:

1. Баранину наріжте на шматки середньої величини, відправте їх у каструлю, наповнену водою, поставте варитися на плиту. При утворенні піни, забирайте її.

2. Овочі очистіть, помийте. Подрібніть зручним вам способом, потім обсмажте в сковороді на олії. До розм’якшеним овочів додайте томатну пасту, соус Ткемалі, червоний перець, ретельно змішайте всі продукти між собою.

3. Волоські горіхи подрібніть. Дуже просто це зробити за допомогою качалки.

4. Коли м’ясо звариться, всипте в бульйон рис.

5. Коли рис стане м’яким, всипте в каструлю волоські горіхи.

6. Слідом в каструлю відправте овочеву піджарку. Після цього потрібно, щоб суп закипів, вогонь повинен бути помірним.

7. В кінці приготування додайте чорнослив, який заздалегідь потрібно вимочити і нарізати на дрібні шматочки. Приправи та спеції, потім все перемішайте.

8. Пучок кінзи порубаєте дрібніші. Перекладіть в суп.

Годинку нехай харчо постоїть, потім сміливо пригощайте своїх близьких. Приємного вам апетиту!