Список продуктів:
- Баранина — 500 г
- Рис — 2/3 склянки
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Болгарський перець — 1 шт.
- Помідори — 3 шт.
- Томатна паста — 4 ст. ложки
- Волоські горіхи — 150 г
- Соус Ткемалі — 3 ст. ложки
- Хмелі-сунелі — 1,5 ст. ложки
- Коріандр мелений — 1 ч. ложка
- Спеції всесезонні — 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений — за смаком
- Лавровий лист — 2 листочка
- Сіль — за смаком
- Цукор — 1 ч. ложка
- Зелень — кріп, петрушка, кінза, базилік
- Часник — 3-4 зубчики
- Рослинна олія
Етапи приготування:
1. Весь процес звичайно починається з приготування м’яса і бульйону. М’ясо необхідно ретельно промити, розрізати на середні шматки і перекласти в каструлю для відварювання. Посуд з м’ясом поставте на плиту, варити потрібно при середній температурі нагріву плити, при закипанні знімайте піну, яка утворилася.
У бульйон до м’яса можна додати корінь петрушки або селери, це додасть додатковий аромат супу.
2. Готове м’ясо вийміть з каструлі, обробити на невеликі шматочки, кістки приберіть. Шматочки м’яса поверніть в каструлю.
3. Потім всипте рис, який перед цим гарненько промийте. Варіть 15 хвилин.
4. Очистіть, подрібніть овочі: цибулю наріжте великими півкільцями, моркву брусочками, кубиками солодкий перець.
5. Як слід накалите сковорідку, налийте в неї масло, потім перекладіть в неї цибулю, як тільки він стане прозорим, додаємо моркву. Болгарський перець — додатковий інгредієнт, але я дуже люблю його смак і аромат, додайте його в зажарку в самому кінці, коли овочі стануть м’якше.
6. Потім перекладіть в сковороду помідори подрібнені на середнього розміру кубики, томатну пасту, соус Ткемалі, перемішайте. Зменшіть температуру нагріву плити до мінімального, залиште гаситися хвилин п’ять.
7. Перекладіть засмажку з овочів у бульйон, перемішайте.
8. Потім в хід йдуть попередньо подрібнені волоські горіхи, зубчики часнику і всі спеції. Дуже ретельно все перемішуємо, доводимо суп до кипіння.
9. Для ще більшого смаку і аромату, нарубаєте дрібно зелень, відправте в супчик після того як зніміть його з вогню.
Пам’ятайте, перед подачею харчо потрібно настояти мінімум півгодини, щоб всі інгредієнти просочилися між собою.
Приємного вам апетиту!