5. Суп-пюре сирний з куркою
Все геніальне просто. Так і вишуканий, дуже ніжний і смачний суп-пюре можна приготувати зі звичайних інгредієнтів дуже просто. Легкість приготування та неперевершений результат вас приємно порадує. Спробуйте!
Інгредієнти:
- одна велика куряча грудка;
- твердий сир — 70 грам;
- 2 картоплини;
- 300 мл жирних вершків;
- 250 грам сиру Рікотта;
- 1-2 середніх цибулини;
- 50 грам вершкового масла;
- пару часточок часнику;
- сіль, спеції на смак;
- зелень за бажанням;
- грінки на ваш смак.
Приготування:
1. Вершкове масло розтопити на сковорідці. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити до легкого рум’янцю.
2. Куряче філе нарізати маленькими кубиками. Додати до румяному цибулі і обсмажити до готовності. Підсолити, приперчити на смак і зняти з вогню. За бажанням, можна додати суміш спецій для курки.
3. Перекласти курку з цибулею в каструлю. Картоплю нарізати кубиками і також відправити в каструльку. Залити водою так, щоб вона покривала картоплю. Підсолити на смак. Поставити на плиту на сильний вогонь.
4. Тим часом, натерти твердий сир.
5. Після закипання зменшити вогонь і варити до готовності картоплі. Дрібно посікти часник і додати в каструлю. Гарячу масу подрібнити блендером до однорідності.
6. Додати м’який сир, натертий на тертці. Влити теплі вершки. Можна також додати чайну ложку сушеного базиліка. Він посилить аромат.
7. Ретельно перемішати масу і встановити каструлю на плиту. Постійно помішуючи, дочекатися нагрівання супу і розчинення сиру. Супчик смачно подавати з нарубаної зеленню і сухариками.