2. Копчена курка в супі сирному
Любителям супчиків з копченостями рекомендую доповнити його сиром. Поєднання аромату копченого м’яса і ніжності сиру дає неперевершений результат. Для цього ви можете взяти будь-копчене м’ясо, яке у вас є. Наприклад, свинячі реберця або курячу грудку. Ми розглянемо цей рецепт на прикладі копченої курячої грудинки.
Інгредієнти:
- одна копчена грудка;
- 4 середніх картоплини;
- 200 г плавленого сиру;
- 1 цибулина;
- 1-2 морквини;
- щіпка куркуми;
- сіль і мелений перчик на смак.
Приготування:
1. Так як м’ясо не вимагає варіння і вже готове до використання, ми почнемо приготування з відварювання картоплі. Для цього її, звичайно ж, потрібно почистити і нарізати середніми кубиками. Промити від зайвого крохмалю і перекласти в каструлю. Залити водою, після скипання посолити і варити 5 хвилин.
2. Поки вона вариться, приготуємо засмажку. Для цього моркву потрібно почистити і натерти на тертці. Цибулька теж очистити і дрібно порубати. На сковороді розжарити трохи олії. Обсмажити їх разом до рум’янцю і м’якості.
3. Кубиками нарізати куряче м’ясо.
4. Через 5 хвилин варіння картоплі, відправити до нього підсмажені овочі і курку. На цьому етапі можна трохи приперчити для аромату, а для апетитного кольору додати щіпку куркуми. Розмішати і залишити на повільному вогні хвилин 5. За цей час копчена курочка поділиться з бульйоном своїм ароматом.
5. Тепер додаємо м’який плавлений сир. Якщо ви використовуєте сирки в брикетах, то їх потрібно помістити на деякий час в морозилку, а потім натерти на тертці. Після додавання сиру потрібно довго і старанно перемішайте суп, щоб він повністю розчинився. Після цього, дати супчику потомитися на плиті ще 5 хвилин.
6. Після приготування дати йому «відпочити» під кришкою хвилин 10. Подавати можна з зеленню.
Приємного апетиту!