Щавель. Прості і смачні рецепти зеленого супу зі щавлем

Напишіть в коментарях, чи сподобався вам такий варіант

1. Ніжку індички кладемо в 5-ти літрову каструлю, з приблизно 3 -ма літрами води. Туди ж закладаємо два свинячих мови, одну морквину і головку ріпчастої цибулі. Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь, щоб зварився наш бульйон.

2. Тим часом підготуємо овочі. Картоплю і вже відварені круто яйця потрібно порізати кубиками, як ви любите, дрібно крупно, середньо. Я зазвичай нарізаю на середні кубики.

3. Щавель миємо, обсушуємо, відрізаємо черешки і нарізаємо стрічками шириною до 1 см. Не нарізайте широкі стрічки, буде незручно їсти. Можна варити зелений борщ і з консервованого щавлю, але він буде кисліше і трошки солоніша, майте це на увазі.

4. Бульйон закипів. Зменшіть вогонь, посоліть і поперчіть бульйон.

5. Бульйон готовий. Виймаємо цибулину і морквину. Вони нам більше не потрібні. Якщо любите морквину, можете її дрібно порізати і залишити в бульйоні. Я варену морквину не люблю, особливо в зеленому борщі.

6. Виймаємо з бульйону м’ясо і даємо йому трохи охолонути. Коли мови охолонуть, з них треба дуже тонко зрізати верхню шершаву шкіру. Ви відразу визначите.

З остиглої ніжки індички зрізаємо все м’ясо, вибираємо з нього всі кісточки, хрящики і нарізаємо на шматочки. Знову ж нарізайте на такі шматочки, які вам подобаються. Все м’ясо відкладаємо в окрему тарілку.

7. У бульйон відправляємо нашу нарізану картоплю. Якщо картопля ви нарізали заздалегідь, не забудьте залийте його холодною водою, щоб вона не почорніла. Перед відправкою картоплі в бульйон воду злийте в раковину.

8. Нарізане м’ясо відправляємо слідом за картоплею. Ставимо бульйон на вогонь і чекаємо щоб картопля зварився.

9. Коли картопля звариться, додаємо туди нарізані яйця.

10. І додаємо щавель. Все це повинно прокипіти ще хвилин 10, щоб щавель зварився і можна вимикати вогонь.

11. Наш борщ готовий. Розливаємо по тарілках, посипаємо кропом або іншою зеленню. Заправляємо сметаною і подаємо на стіл.

Сметану, нарізаний кріп, сіль, перець, можна подати окремо.

Приємного апетиту!