Класичний суп зі щавлем, з яйцем — рецепт з фото
Інгредієнти:
- Картопля — 4 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
- Щавель — великий пучок
- Кріп — невеликий пучок
- Рис — неповна жменю
- М’ясо — шматок якоїсь хочете
- Яйця зварені круто — 3-4
Приготування:
1. Картоплю і моркву нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в каструльку з водою варитися.
2. М’ясо цілим шматком відправляємо в іншу каструлю з водою і теж ставимо варитися. Можна звичайно м’ясо кинути до картоплі і варити все разом, але ми зробимо класичний варіант, де готове м’ясо будемо класти вже в тарілки з готовим супом.
3. З картоплі знімаємо піну, це виділяється крохмаль.
4. Зібрали, завадили суп і додаємо в суп жменю рису.Рис бажано промити і обсушити, особливо якщо рис купували без упаковки.
5. У щавлю відрізаємо товсті стебла. Листя нарізаємо не широкими стрічками і відправляємо в чашку.
6. Моркву натираємо на тертці, головку цибулі дрібно нарізаємо. Відправляємо їх на окрему тарілку.
7. У кропу теж відрізаємо нижні товсті стебла, решту дрібно нарізаємо.
8. Тим часом картоплю, моркву і рис вже зварилися. Висипаємо до них половину столової ложки солі.
9. Перешкодимо і викладемо в суп нарізаний щавель. Перемішаємо і залишаємо варитися ще хвилин 10.
10. На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо і викладаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо до легкого підрум’янення.
11. Суп у нас кипить, викладаємо в нього нашу зажарку. Даємо ще покипіти 5 хвилин.
12. Суп вже кипить 15 хвилин, після закладки щавлю, він практично готовий.
13. Додаємо в нього нарізану зелень, посипаємо чорним перцем і нарізаємо в суп варені яйця невеликими кубиками.
14. Суп наш готовий. Вимикаємо вогонь і даємо супу трохи настоятися.
15. Настав час перевірити м’ясо. М’ясо зварилося. Нарізаємо його на шматочки розміром який нам подобається і стільки скільки нам хочеться. Тому я і написав у коментарях, що м’яса беріть шматок — який хочете. Ви можете відрізати від шматка скільки вам треба , і покласти в суп того, хто хоче.
16. Розливаємо суп по тарілках. Додаємо в тарілки того хто хоче м’ясо, два, три, п’ять.. шматочків.
17. Додаємо по ложці сметани в кожну тарілку, знову тим, хто хоче і подаємо.
Суп можна їсти як гаряче, так і холодне. Влітку звичайно холодний краще. Сметану не кладіть заздалегідь в каструлю. Навіть якщо суп у вас холодний, розлийте його по тарілках і тільки тоді додайте сметану в кожну тарілку.
Ну от, у нас вийшло за один раз два супу з м’ясом та без м’яса.
Приємного апетиту!