Рецепт супу з щавлем і з яйцем, з фото
Інгредієнти:
На 2 літри води:
- Щавель — 200 р.
- Картопля — 2-3 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 головки
- Зелень — петрушка, кріп, цибуля
- Червоний пекучий перчик
- Чорний перець горошок
- Лавровий лист
- Для заправки — сметана, яйця
Приготування:
1. Картоплю нарізаємо соломкою. Викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо варитися приблизно на 30 хвилин. Солимо.
В цей час займаємося підготовкою інших продуктів.
2. Стебла щавлю нарізаємо дрібно, а листя трохи крупніше, вони швидше варяться.
3. Нарізаємо цибулю і кріп. Я зазвичай ріжу дрібно, але в такий суп можна нарізати і побільше. Це за вашим бажанням. Відправляємо їх до вже нарізаному щавелю.
4. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними квадратиками, Моркву натираємо на крупній тертці. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо туди нарізані цибулю з морквою. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.
5. Картопля у нас зварився, додаємо до нього нашу зажарку. Даємо прокипіти хвилин 5.
6. Зажарка прокипіла з картоплею 5 хвилин, додаємо туди щавель змішаний з зеленою цибулею і кропом і даємо прокипіти ще 5 хвилин.
7. В цей же час додаємо в суп кілька лаврових листочків, перець горошком і червоний пекучий перчик.
8. Через п’ять хвилин відключаємо вогонь і даємо супу настоятися хвилин 10-15. Наш щавлевий суп готовий.
9. Розливаємо по тарілках, додаємо яйце і сметану і подаємо на стіл.
Сподіваюся ви звернули увагу, що суп ми варили без м’яса і не на бульйоні. Як вважають деякі кухарі, суп зі щавлем і з яйцями повинен бути без м’яса. Тільки тоді він справжній. Але як ми знаємо на смак, на колір …
Приємного апетиту!