Муссовый полуничний торт

Далі приступимо до приготування мусу

У сотейник з товстим дном влити молоко, вершки (1), ванілін і довести до кипіння на середньому вогні.

Одночасно в окремій мисці розтерти жовтки з цукром.

Тонкою цівкою вилити на жовтки гарячу суміш, при цьому дуже активно помішуючи.

Потім все знову перелити в сотейник, поставити на плиту на середній вогонь і довести до температури 82 градуси або до густоти сметани, не забувайте постійно (!) помішувати. Слідкуйте за тим, щоб жовтки не перегрілися, в цьому випадку вони підуть пластівцями, нам такого не потрібно.

Готову гарячу суміш вилийте на білий шоколад. Додайте набряклий желатин.

Добре перемішайте до однорідності.

Пора зайнятися сливами (2). Перед застосуванням потримайте вершки в холодильнику пару годин. Залийте їх у чашу міксера і збийте до м’яких піків. Попередньо віночок і чашу міксера потримайте в морозилці 15 хвилин.

Тепер з’єднайте вершки з шоколадно-жовткової основою.

Спокійно, але ретельно перемішати лопаткою. Готовий мус.

Тепер підготуйте форму d 20 див. Дно оберніть харчовою плівкою ось так.

Переверніть форму і всередину встановіть і закріпіть ацетатную стрічку.