Муссовый полуничний торт

Для бісквіта на яйцях:

  1. білок — 100 г
  2. цукор (1) — 74 гр
  3. жовток — 87 гр
  4. цукор (2) — 27 гр
  5. борошно — 50 г
  6. сухе молоко — 20 г
  7. білий шоколад — 20 г
  8. вершкове масло — 30 г

Для дзеркальної глазурі:

  1. вода — 75 г
  2. цукор — 150 г
  3. сироп глюкози — 150 г
  4. білий шоколад — 150 г
  5. згущене молоко — 100 г
  6. желатин — 12 гр (170 блум) або 10 гр (220 блум)
  7. барвник

Для мусу:

  1. желатин — 5 гр + 30 гр води
  2. жовтки — 30 г
  3. цукор — 15 г
  4. вершки (1) — 75 г
  5. молоко — 75 г
  6. екстракт ванілі — 1 ч. л
  7. білий шоколад — 245 гр
  8. вершки (2) — 225 гр

Для полуничного компоті:

  1. полуничне пюре — 195 гр
  2. цукор — 40 г
  3. желатин — 6 гр + вода 36 гр
  4. заморожена полуниця

Пюре можна приготувати самостійно. Візьміть ягоду і подрібніть в блендері.

Моя полуниця була заморожена, тому спочатку я її підігріла в сотейнику на плиті на слабкому вогні, періодично помішуючи. Як тільки ягода відтанула, я переклала її в чашу блендера разом з соком, що виділився.

Включила блендер — 10 секунд і у мене вийшло пюре)

Наступним кроком потрібно залити желатин холодною водою для набухання і відставити у бік.

В сотейник покладіть потрібну кількість пюре, додайте цукор і підігрійте до 80 градусів, постійно помішуючи.

Добре набряклий желатин розчиніть в гарячому пюре. Кип’ятити не треба!

Потім перелити в підготовлену форму, зверху посипати шматочками замороженої полуниці, поставити в морозильну камеру до повного замерзання (приблизно на 2 години і більше).

Увага! Кільце для заморозки компоті беріть діаметром на 2-3 см менше, ніж те, в якому будете збирати торт. Тобто, якщо для складання торта і в тому числі для випічки бісквіта ви візьмете кільце 20 см, то для компоті 17-18 див.