Інгредієнти:
- 150 грам крекеру або іншого сухого печива;
- 100 грам цукрового піску;
- 90 грам масла вершкового;
- 8 грам агар-агар;
- 450 мілілітрів вершків (33%);
- 230 мл молока будь-якої жирності;
- Крем-Чіз – 400 грам;
- 20 грам ванільного цукру.
Так само для приготування десерту вам сподобається кругла форма, яку ви використовуєте для тортів. Її діаметр – приблизно 21 сантиметр.
Приготування:
1.Печиво подрібнити в блендері або «бабусиним» способом, помістивши в пакет і розкачати качалкою. Одним словом, його потрібно перетворити в крихту без великих шматочків.
2.Розтопити масло, влити до печива і старанно перемішати. В круглу форму для випічки викласти цю масу. Ущільнити її, щільно притискаючи. Можна робити це долонею або дном склянки (банки). Прибрати в морозильну камеру на десять хвилин.
3.У каструльку влити молоко і додати сюди ж вершки. Внести цукор і ванілін. Перекласти крем-чіз. Встановити посуд на слабкий вогонь. Розмішуючи, дочекатися скипання (хвилин 15). Маса повинна бути однорідною і ніжною.
4.Додати агар-агар, розмішати його в масі і уварити, не змінюючи потужності, ще хвилинки чотири. Тепер залити отриманий крем у форму, на печиво. Остудити, після чого обтягнути форму плівкою (не в контакт з кремом) і відправити в холод на 12 годин.
5.На наступний день можна діставати виріб з холодильника – воно готове! Прибрати плівку, звільнити від форми. При подачі можна полити варенням або подати зі свіжими ягодами або фруктами.