Чізкейк — рецепти приготування в домашніх умовах

2. Рецепт чізкейку з сиру в духовці

Дуже ніжний і смачний пиріг виходить за цим рецептом. З сиру він виходить більш бюджетним, але не менш смачним. Спробуйте і ви!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 300 грам борошна;
  • Сире яйце;
  • 200 грам масла вершкового (плюс трохи для змащування форми);
  • 80 грам цукрового піску;
  • Маленька пачка розпушувача;
  • Ванілін на смак.

Крем:

  • 150 грам масла вершкового;
  • 5 яєць курячих;
  • 200 грамів цукрового піску;
  • 40 грам крохмалю картопляного;
  • 200 грам сметани;
  • 200 грам жирних вершків;
  • Півкіло сиру м’якого;
  • Ванілін на смак (за бажанням).

Приготування:

1.Борошно просіяти.

2.Масло повинне бути м’яким. Тобто, за кілька годин до використання, потрібно поставити на стіл або в інше тепле містечко.

3.Масло перекласти в борошно. Тепер потрібно перемішати ці два інгредієнти. Зручно робити це руками. У процесі замішування, всипати цукровий пісок, ванілін і розпушувач.

4.Коли борошно добре перемішається з маслом, відправити туди яйце і знову вимішати до максимальної однорідності. Якщо вона прилипає до рук, можна досипати трохи борошна. Скачати в кулю, обернути плівкою і відправити в холод хвилин на 10.

5.Дно рознімної форми прокласти пергаментом і закріпити кільце. Бортики зсередини змастити вершковим маслом. Для більшої ймовірності того, що вироби не підгорить, зверху можна присипати манкою або борошном.

6.Тісто поділити на 3 частини. Перші дві скачати ковбаскою і розподілити по колу дна. Підняти їх максимально високо, майже до країв форми. Таким чином, ми сформуємо бортики нашого пирога. Третю частину розподілити по низу, формуючи дно.

Все це можна робити пальцями рук, адже тісто дуже податливе. Прибрати в холодильник на час приготування начинки.

7.Вершки пробити міксером до м’якої пишної маси.

8.М’яке масло і цукровий пісок перебити міксером до однорідності. Потім розбити сюди яйця і знову попрацювати їм до однорідності.

9.Додати сюди сир, крохмаль і сметанку. Сюди ж додати за смаком ванілін і перебити до ніжної і маси. Додати сюди вершки і перемішати. Вилити цю масу у форму з тестом.

10.Розпалити піч до 180 градусів. Коли вона буде максимально розігріта, відправити пиріг туди приблизно на годину. Точний час залежить від висоти вироби і можливостей вашої духовки. Пиріг повинен бути рум’яний.

Якщо сумніваєтеся в готовності, тикніть у нього зубочистку, а потім витягніть її. Якщо вона залишиться сухою – він готовий!

11.Його потрібно спочатку повністю остудити, а потім прибрати в холодильник, щоб він став холодним.