Смажимо арахіс в духовці
Тут взагалі все просто. Також, як і в першому випадку, промийте горіхи під проточною водою і просушіть трохи на чистому рушнику. Після цього рівномірно розподіліть чистий арахіс на аркуші листа.
Тепер розігрійте духовку до 80 градусів, поставте в неї лист з горіхами смажте приблизно 15 хвилин.
Після чого дістаньте лист з духовки, перекладіть арахіс в інший посуд і дочекайтеся поки охолоне.
Чистимо арахіс від шкірки
Остиглий обсмажений арахіс потрібно потерти в руках, між пальцями. При цьому суха шкірка відстане від ядра і обсипется. Після складіть очищені горіхи в миску.
Смажимо арахіс з цукром
Отже, ми з вами засмажили і почистили арахіс одним із способів, які я описала вище. Тепер, якщо ми хочемо зробити його солодким, потрібно зробити наступне.
Потрібну кількість горіхів (приблизно 200 грам) покласти в сковороду, додайте 70 грам води, засипте 100 грам цукру, перемішайте. Поставте сковороду на великий вогонь. Вода закипить дуже швидко. З цього моменту починайте активно перемішувати силіконової або дерев’яною лопаткою.
Через деякий час вода википить і цукор кристалізується на горіхах.
Як тільки вода випарувалася, вимкніть плиту та перекладіть зацукрований арахіс в окремий посуд. Дочекайтеся поки горішки охолонуть і насолоджуйтеся їх смаком.