Як посмажити і почистити арахіс

Вибираємо арахіс

Для того, щоб посмажити і почистити арахіс, для початку його потрібно правильно вибрати. Купуйте арахіс завжди очищений від шкаралупи. Бажано, щоб горіхи були самого останнього врожаю. Колір очищеного горіха значення не має. Тобто у нього яскрава шкірка або бліда — без різниці. Головне, щоб ядра були цілі, бажано великі й без попрілостей.

Подивіться на фото нижче — ось приблизно так повинен виглядати куплений вами сирий арахіс. А тепер давайте приготуємо його.

Отже, як посмажити і почистити арахіс без масла в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

насправді існує кілька способів, я опишу два. І ось перший з них.

Смажимо арахіс на сковороді

В першу чергу ядра арахісу потрібно гарненько промити під проточною водою, потім розкласти на чистому рушнику і трохи просушити.

Сковороду з товстим дном розігрійте кілька хвилин на великому вогні. Після цього трохи зменшіть вогонь і перекладіть горіхи на гарячу сковороду.

Кількість горіхів має бути таке, щоб вони рівномірно розподілилися по дну сковороди в два шари, не більше. Це займе приблизно ¼ частина. Якщо горіхів буде більше, у вас не вийде їх рівномірно посмажити.

Для того, щоб горіхи не підгоріли, їх потрібно постійно активно перемішувати дерев’яною або силіконової лопаткою.

Через кілька хвилин від початку смаження горіхи стануть тріщати, верхня шкірка поміняє колір і трохи потріскається. Продовжуйте перемішувати і ні в якому разі не збільшуйте вогонь.

Середній час смаження приблизно 15 хвилин. Але ви орієнтуйтеся на стан горіхів. Готовність можна визначити на смак або на зовнішній вигляд. Під шкіркою ядро має стати світло-кремового кольору.

Після приготування смажені горіхи перекладіть з сковороди в миску або просто на рівну поверхню і дочекайтеся коли вони охолонуть. В гарячій сковороді горіхи не залишайте, тому що вони підгорять.