Торт Естерхазі

Випікаємо коржі

Зараз прийшов час включити духовку на прогрів на 170 градусів.

Ще вам потрібно підготувати пергамент для випічки коржів. Візьміть великий аркуш пергаменту, який за розміром збігається з вашим листом. Розстеліть на столі і накресліть на ньому кола. Діаметр кіл повинен бути на 2 см більше, ніж розмір коржів в кінцевому вигляді.

тобто, якщо ви хочете коржі 20 см, то малюйте кола 22 див. В подальшому, коли коржі испекутся, ви відріжете зайве для того, щоб краї вийшли рівними.

Як це зробити я опишу нижче. А поки креслите кола. При цьому, якщо у вас велика духовка, то можна сміливо малювати по 2 кола на одному аркуші. Якщо духовка маленька — тоді тільки один.

Моя духовка велика, тому я намалювала 2 кола по 22 див. Дивіться на фото нижче.

Тепер перекладіть тісто у великий кондитерський мішок. Потім відріжте у нього кінчик так, щоб вийшло отвір 1,5-2 см діаметром. Насадку використовувати не потрібно.

Далі всередину кіл, видавіть тісто з кондитерського мішка. Розподіліть його рівномірно, намагайтеся не виходити за межі кола. У вас повинні вийти круглі заготовки з тестом. Товщина тесту близько 1,5 см.

Потім, переверніть деко і перекладіть на нього пергамент з колами з тіста.

Духовка до цього часу вже добре прогрілася. Поставте в неї деко з тестом на середній рівень і випікайте коржі при 170 градусах 25-30 хвилин. Режим верх-низ без конвекції. По готовності коржі стають ледь помітного бежево-рожевого кольору. Температуру при випічці додавати не можна, інакше коржі пересохнуть.

Поки випікається перша партія, потрібно встигнути підготувати другу. Тобто знову накреслити кола на наступному аркуші пергаменту і розподілити на них тісто.

Після того, як коржі испекутся, дістаньте їх з духовки, перекладіть разом з пергаментом на рівну поверхню. І відразу, поки гарячі коржі, сформуйте потрібний діаметр.

Я поставила зверху кільце для випічки без дна 20 див. Добре придавила і у мене вийшли коржі з рівними краями. Якщо у вас немає такого кільця, можна скористатися кришкою від каструлі або тарілкою. Поставити на корж і обвести навколо гострим ножем.

За тією ж схемою випікайте інші коржі. В результаті їх виходить 5, іноді 6 штук.