Торт Естерхазі

Заварний крем на жовтках:

  1. молоко — 500 мл
  2. жовтки — 250 г
  3. цукор — 250 г
  4. масло вершкове — 250 г
  5. крохмаль — 76 гр
  6. коньяк, лікер — 50 мл

Продукти для тіста:

  1. білки — 375 гр
  2. цукор — 330 гр
  3. мигдальна борошно — 225 гр
  4. волоські горіхи — 150 г

Для прикраси:

  1. білий шоколад — 110 гр
  2. темний шоколад — 50 г
  3. вершки (жирність від 30% — 40 гр
  4. мигдальні пелюстки — 50 гр

Примітка:

  • Всі інгредієнти для тіста повинні бути однакової кімнатної температури.
  • Для випічки бісквітних коржів вам знадобляться листи пергаменту кілька штук.

Готуємо мигдально-горіхове тісто

Для початку потрібно добре промити під проточною водою горіхи, висушити на чистому рушнику і потім подрібнити в дрібну крихту зручним вам способом. Я скористалася блендером.

Тепер складіть у глибоку чашку мигдалеву борошно і подрібнені горіхи. Добре перемішайте і поки приберіть в бік.

Яєчні білки перелийте в чашу для збивання і збийте до пишної піни на великій швидкості міксера.

Потім, не перестаючи збивати, всипте дощиком цукор і збивайте до дуже щільних твердих піків.

Після відключення міксер. Потім додайте до збитим білків мигдально-горіхову суміш.

Обережно, щоб не збити пишність, перемішайте тісто до однорідної маси за допомогою силіконової лопатки.

Ось таке пишне і легке у вас вийде тісто.