Заварний крем на жовтках:
- молоко — 500 мл
- жовтки — 250 г
- цукор — 250 г
- масло вершкове — 250 г
- крохмаль — 76 гр
- коньяк, лікер — 50 мл
Продукти для тіста:
- білки — 375 гр
- цукор — 330 гр
- мигдальна борошно — 225 гр
- волоські горіхи — 150 г
Для прикраси:
- білий шоколад — 110 гр
- темний шоколад — 50 г
- вершки (жирність від 30% — 40 гр
- мигдальні пелюстки — 50 гр
Примітка:
- Всі інгредієнти для тіста повинні бути однакової кімнатної температури.
- Для випічки бісквітних коржів вам знадобляться листи пергаменту кілька штук.
Готуємо мигдально-горіхове тісто
Для початку потрібно добре промити під проточною водою горіхи, висушити на чистому рушнику і потім подрібнити в дрібну крихту зручним вам способом. Я скористалася блендером.
Тепер складіть у глибоку чашку мигдалеву борошно і подрібнені горіхи. Добре перемішайте і поки приберіть в бік.
Яєчні білки перелийте в чашу для збивання і збийте до пишної піни на великій швидкості міксера.
Потім, не перестаючи збивати, всипте дощиком цукор і збивайте до дуже щільних твердих піків.
Після відключення міксер. Потім додайте до збитим білків мигдально-горіхову суміш.
Обережно, щоб не збити пишність, перемішайте тісто до однорідної маси за допомогою силіконової лопатки.
Ось таке пишне і легке у вас вийде тісто.