Готуємо глазур для декору
Спочатку доведіть до кипіння жирні вершки. Білий шоколад подрібніть, покладіть в глибоку чашку, зверху залийте гарячими вершками. Потім ретельно перемішайте вершки з шоколадом. Поступово шоколад розтане і у вас вийде біла шоколадна глазур.
Якщо шоколад погано тане, тоді підігрійте суміш в мікрохвильовій печі короткими інтервалами по 15 секунд. Але, будьте уважні, не перегрейте глазур.
Тепер вийміть торт з холодильника, залийте на верх, прямо в центр шоколадну глазур. Нахиліть торт кілька разів з боку в бік, щоб глазур розтеклася рівномірно.
Після залиште торт стояти на столі хвилин 20. За цей час глазур трохи застигне. Потім зніміть кільце і обережно приберіть стрічку.
Тепер розтопити темний шоколад зручним вам способом. Я склала його в кондитерський мішок, потім підігрівала в мікрохвильовій печі короткими імпульсами за 15 секунд.
Коли шоколад розтанув, я відрізала у мішка кінчик так, щоб вийшло дуже маленький отвір, приблизно 5 мм діаметром. Потім я нанесла на торт малюнок у вигляді спіралі.
Орієнтуйтеся на фото нижче. Починайте від центру і поступово дійдете до краю торта.
Тепер візьміть зубочистку і намалюйте 8 рівних ліній від центру до краю. У вас повинно вийти між лініями 8 секторів однакового розміру.
Потім проведіть ще 8 ліній, але тепер від краю до центру. В результаті у вас вийде 16 однакових секторів, а малюнок стане нагадувати павутинку.
Торт майже готовий. Залишається прикрасити боки мигдалевими пелюстками. Для цього спочатку акуратно обмажте боки торта залишилися кремом. Потім обсипте їх пелюстками і злегка притисніть для того, щоб вони краще трималася.
Отже, наш красивий і дуже смачний торт Естерхазі готовий — він просто чудовий!
Тепер поставте його в холодильник на 2 години, а після розділіть на порції і насолоджуйтеся!
Ось такий красивий, смачний і рівний у нього розріз!
А всередині він дуже добре просочився і став м’яким, пухким і дуже ніжним.
У мене на цьому все. Сподіваюся, вам рецепт сподобався і ви приготуєте за нього легендарний торт Естерхазі!
Інструменти та обладнання для приготування рецептів, якими користуюся я — читайте у статті тут, ділюся своїм особистим досвідом. Це значно спростити, поліпшить ваш процес та заощадить час, гроші. Особливо якщо ви початківець кондитер.
Приємного апетиту і вдалих вам тортиків!