Торт Бісквіт королеви Вікторії

Тісто для Бісквіта королеви Вікторії

До початку приготування увімкніть духовку на прогрів на 190 градусів.

М’яке вершкове масло разом з цукром збийте міксером на великих обертах 3 хвилини. У вас вийде пишна, побелевшая маса як на фото нижче.

Після чого, не зупиняючи міксер додайте по одному яйця. Після кожного введення збивайте масу до повного об’єднання.

Поки маса збивається, натріть на дрібній тертці цедру лимона і додати до решти інгредієнтів.

Переключіть міксер на середню швидкість і перемішайте до об’єднання.

Тепер окремо змішайте сухі інгредієнти (розпушувач, борошно, ванільний цукор). Добре все перемішайте і половину сухої суміші додайте до загальної маси. Перемішайте міксером на середніх обертах. Як тільки все перемішається, вимкніть міксер і додайте другу частину сухих інгредієнтів.

Далі перемішайте тісто силіконової лопаткою. Рухи робіть по колу в одному напрямку або поддевайте тісто знизу вгору. Як тільки тісто стало таким, як на фото нижче густим, повітряним і однорідним — припиніть вимішувати.

Тесту виходить багато, тому випікати бісквіт краще у двох формах одночасно. Розділіть його навпіл і розкладіть по формах. Акуратно розрівняйте силіконової лопаткою.

До цього часу духовка добре прогрілася. Поставте в неї форми з тестом на середній рівень і випікайте 20 хвилин. Уважно стежте за часом, щоб не пересушити бісквіт. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Проткніть бісквіт в центрі, якщо виходить суха, значить готовий.

Якщо у вас немає двох однакових форм для випічки, тоді випікайте бісквіт в одній. Перекладіть в неї все тісто відразу і випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.

Готові бісквіти дістаньте з духовки, дайте трохи охолонути прямо у формах. Потім вийміть і перекладіть на решітку до повного охолодження.

Після перекладіть в пакет, випустіть з нього повітря і герметично закрийте краю або оберніть бісквіт харчовою плівкою. Потім приберіть в холодильник на 8 годин. Я зазвичай залишаю дозрівати бісквіт в холодильнику всю ніч.