Продукти для тіста:
- яйця С0 — 4 шт.
- масло вершкове — 250 г
- цукор пісок — 250 г
- борошно тонкого помелу — 250 г
- розпушувач тіста — 10 г
- ванільний цукор — 9 гр
- цедра одного лимона
Крем з сиру та вершків:
- сир м’який — 350 гр
- цукрова пудра — 250 г
- вершки (жирність від 30 % — 250 мл
- желатин гранульований — 10 г
- вода для желатину — 60 мл
Полуничний конфі:
- ягоди полуниці — 300 г
- цукор — 150 г
- кукурудзяний крохмаль — 20 гр
Для прикраси і начинки:
- полуниця свіжа — 450 гр
- цукрова пудра або кокосова стружка — 50 г
Для просочення:
- сік одного лимона
- цукор пісок — 3 ст. л
- вода — окріп- 100 мл
Примітка:
- Всі продукти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури. Для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
- Яйця придбайте категорії С0, якщо таких немає — тоді 5 штук категорії С1.
- Кількість інгредієнтів для тіста розраховано на 2 коржа d 20 див.
- Для того, щоб сік з лимона легко відокремився при видавлюванні, попередньо прогрійте лимон в мікрохвильовці 20 секунд.
- Для начинки краще використовувати заморожену полуницю (300 гр), а для прикраси свіжу (150 гр).