Тісто для піци. 6 рецептів приготування тіста для піци

Тісто для піци швидко

Інгредієнти:

  • Борошно — 3 склянки без гірки (обсяг склянки — 250 мл)
  • Вода — 1 стакан
  • Мед — 1 ч. л.
  • Дріжджі миттєві — 4 р.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.

Приготування:

1. Борошно просіваємо в миску, в якій будемо готувати тісто.

2. Чверть склянки води відливаємо в іншу склянку. Вода повинна бути теплою.

3. В стакан, в який вилили воду, додаємо чайну ложечку меду і сухі дріжджі. Взагалі-то ці дріжджі додають у борошно. Ми додамо їх у воду з медом для їх активації.

4. Відставляємо в бік хвилин на 10-15, до появи пінної шапочки. В решті воді розводимо чайну ложку солі. За рахунок того, що ми розвели дріжджі в медовому розчині, вони активуються і процес підйому тесту піде дуже швидко.

5. У борошні робимо поглиблення і вливаємо туди солону воду і розведені дріжджі.

6. Додаємо столову ложку оливкової олії.

7. Замішуємо тісто. Оскільки борошно скрізь різна, вам може знадобитися ще трохи води. Поставте поруч склянку води і потрошку можете додавати. Нам знадобилося десь пару ложок. Тісто має бути туге, але не сухе.

8. Наливаємо трішки олії на дно чашки, в якій працюємо з тестом і змастимо миску.

9. Місимо тісто до гладкого однорідного стану. Тісто виходить щільне не липке.

10. Тісто округляємо. Кладемо в миску змащену.

11. Закриваємо тісто вологим рушником, але не мокрим, тобто його треба намочити і добре віджати. Ставимо тісто в тепле місце. Я вмикаю лампочку в духовці і ставлю туди. І там стає тепло. Ви можете чимось накрити.

12. Через 30 хвилин дістаємо тісто. Подивіться воно вже підійшло. Це результат того, що в тісто додали хороші дріжджі на медовому розчині.

13. Тісто викладаємо на робочий стіл, його обомнем і вымесим ще 2-3 хвилини. Потім тісто знову округлимо і приберемо в тепло ще хвилин на 10. Потім його буде простіше розділити.

14. Тісто ділимо, подивіться яке воно пузырчатое, смачне у нас всередині.

15. З такої кількості тіста вийде 4 піци діаметром приблизно 24 див. Кожну частину тіста округляємо, для цього збираємо краї тіста до центру, до утворення гладкої поверхні. Шов підкочуємо.

16. Подкатанное тісто закриваємо вологим рушником і залишаємо відпочити ще приблизно 15 хвилин.

17. Через 15 хвилин відкриваємо тісто і спочатку розтягуємо трохи руками. Майстри кажуть що треба розтягувати руками до отримання готової коржі, але нам, я думаю, буде зручніше зробити це качалкою.

18. Беремо одну частину тіста, інші закриваємо поки мокрим рушником і розкочуємо качалкою його до тонкого кола. Потім беремо наступний і т. д. Розкатане тісто накриваємо мокрим рушником.