Тісто для піци. 6 рецептів приготування тіста для піци

Рецепт тіста для піци

Інгредієнти:

  • Вода — 300 мл
  • Борошно — 500 р.
  • Масло рослинне — 50 мл
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — щіпка
  • Дріжджі — 1 пакетик 12 р.

Приготування:

1. Виливаємо воду в глибоку чашку, вода повинна бути теплою, трохи тепліше кімнатної температури. Додаємо туди половину рослинного масла і починаємо потроху підсипати у воду борошно. Трохи більше половини борошна (або менше половини, залежить від того, яка у вас мука).

2. Замішуємо тісто трохи рідший, ніж на оладки. Бажано щоб тісто було без грудочок. Якщо будуть маленькі грудочки, нічого страшного. Тісто посолити і поки відкладаємо в сторону.

3. Дріжджі висипаємо в яку-небудь чашку поменше, додаємо чайну ложку цукру.

4. В дріжджі потрошку, спочатку навіть можна ложкою, додати теплої води і весь час перемішуємо. Повинна вийти однорідна маса.

5. Обов’язково треба додати ложку борошна, щоб дріжджі вже починали працювати з борошном і все ретельно перемішати.

6. Виливаємо дріжджову суміш в тісто приготоване раніше.

7. Починаємо досипати частинами борошно, але не всю. Приблизно половину від решти.

8. Перемішуємо тісто розбиваючи всі грудки, до однорідності. Тісто має вийти як на оладки, навіть трохи густіше. Відставити тісто у бік хвилин на 10-15. Щоб трошки побродило і підійшло.

9. Коли тісто підійде, ще раз добре перемішуємо. Тісто вистоялося, з’являються бульбашки при перемішуванні.

10. Решту борошна висипаємо на підготовлену поверхню і викладаємо в неї наше тісто.

11. Тепер всю цю муку обволікає в тісто.