4 Покрокових рецептів шарлотки з яблуками в духовці

Яблучні пироги, відомі всім як — шарлотки, улюблені і старими і младыми. Ми з вами вже готували шарлотку, але шарлоток таке розмаїття, що завжди, навіть приготовлена по одному рецепту, шарлотка буде здаватися різною. Тому що її готують і в мультиварці, і в духовці, і на кефірі, і з горіхами і родзинками і ще багато різних інгредієнтів.

  • Покроковий рецепт шарлотки з фруктами (з фото)
  • Рецепт шарлотки з яблуками в духовці
  • Рецепт шарлотки з яблуками на сметані
  • Відео рецепт: як приготувати шарлотку з яблуками
  • Господині На замітку: як приготувати смачну шарлотку

Шарлотку можна віднести як до святкових страв, так і до повсякденних, дивлячись як вона оформлена. Готується шарлотка досить просто і недовго. Тому кожен в змозі зробити такий подарунок на свято, своїм рідним. Тренуйтеся, дерзайте, готуйте на радість родині.

Прості і смачні рецепти шарлотки з яблуками

Давайте почнемо працювати. Першим ми зробимо мою улюблену шарлотку з тертим тестом, що надає їй смак здобних печенюшек і фруктовою начинкою, а не тільки яблучної. Від цього пиріг виходить смачніше і соковитіше.

Покроковий рецепт шарлотки з фруктами (з фото)

Інгредієнти:

  • Яблука — 1 шт.

  • Фрукти та ягоди заморожені (полуниця, персики, абрикоси тощо) — 250-300 р.

  • Крохмаль — 1 ст. л.

  • Борошно — 3 склянки
  • Цукор — 2 склянки і 2-3 ст. л.
  • Масло вершкове — 200 р.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Оцет столовий — 1 ст. л.

Приготування:

1. Охолоджене масло порізати на шматочки, порубати ножем з двома склянками борошна в глибокій ємності.

2. Порубану масу перетерти холодними руками (потримайте в холодній воді руки, інакше масло у крихті буде розм’якшуватися), до освіти олійно-борошняної крихти.

3. У блендері збити яйця з цукром.

4. Соду погасити з оцтом (соду покласти в піалу і залити столовою ложкою 9% оцту, як закінчиться реакція, сода готова).

5. Збиті яйця і погашену соду з’єднати з олійно-борошняної крихти, перемішати ножем,

6. всипати останній склянку борошна і продовжувати заважати тісто ножем.

7. Готове тісто

розділити на 4 частини, скачати 4 кулі, щоб тісто не прилипало до рук, умочіть долоні в рослинне масло.

8. Кулі накрити фольгою і поставити в морозилку на 1-1,5 години.

9. Деко накрити фольгою, змастити рослинним маслом. Всі фрукти нарізати однаковими шматочками.

10. По черзі виймаємо з морозильника кульки тіста і натираємо їх на крупній тертці на фольгу. Тертку тримайте навісу і просувайте по мірі накопичення натертого тесту по всій поверхні фольги по формі коржа. На нижній корж піде половина тесту (дві кулі).

11. Оформити нижній корж у формі прямокутника, рівномірно посипати його крохмалем.

12. Рівним шаром викласти всі порізані фрукти, щедро посипати цукром, для любителів можна додати корицю.

13. Натираємо тісто поверх фруктів. Оформляємо бокові сторони пирога, загинаємо краю фольги, утворюючи коритце

14. і ставимо в духовку нагріту до 180-190°, запікаємо 30-40 хвилин.

15. Виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути, викладаємо на блюдо.

16. Нарізаємо пиріг на порційні шматки і подаємо на стіл.

Пиріг гарний як гарячий, з холодним молоком, так і холодний з гарячим чаєм.

Приємного апетиту!

Рецепт шарлотки з яблуками в духовці

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт.
  • Борошно — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Яблука кислі — 3-4 шт.
  • Кориця — 1 ч. л.

Приготування:

1. Ставимо за духовку на розігрів до 180 °.

2. Беремо яйця, жовтки відділяємо від білків. Білки і жовтки збиваємо окремо.

3. Збиваємо білки до утворення пишної піни. Білки краще збивати в глибокій ємності, так як вони мають властивість збільшуватися.

4. Збиваємо жовтки.

5. У збиті білки додаємо поступово цукор збиваючи, якщо потрібно взбити міксером, то встановіть максимальну потужність.

6. Збиваючи, додаємо одну чайну ложку без гірки, корицю. Добре збити. Повинна вийде досить густа маса.

7. Продовжуючи збивати додаємо збиті жовтки.

8. Продовжуючи збивати поступово насипати борошно. Бажано борошно брати вищого сорту і просіяти, перш ніж сипати в тісто.

Тісто готове. Воно має бути консистенції густої сметани. Воно не повинно бути дуже густим, так як ми будемо його заливати в форму.

9. Беремо яблука, якщо вони куплені, то очищаємо від шкірки, так як яблука обробляються, домашні можна готувати зі шкурками. Виймаємо серцевину

і нарізаємо на скибочки. Кількість яблук зазвичай береться в залежності від величини форми, щоб нарізані часточки могли покрити дно форми.

10. Готуємо форму для випічки. Рекомендується змащувати вершковим маслом. Так як в цей момент у нас вершкового масла не було, змастили форму рослинним. Обов’язково змащуємо бортики.

11. На дно ллємо 1/3 частина нашого тесту.

12. Тонким шаром тесту покриваємо дно.

13. Потім висипаємо яблука. Яблука розподіляємо рівномірно по першому шару тесту. Якщо вам подобається відчувати в багатошаровій часточки яблук, то ріжте часточки побільше.

14. Уклавши повністю яблука, заливаємо нашу форму тістом, що залишилося, ллємо не в серединку, а шарами починаючи з краю.

Тісто розподілити так, щоб покрити всі яблука.

15. Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин, але потрібно орієнтуватися на скоринку, вона повинна бути піджаристого кольору.

16. Виймаємо пиріг з духовки, зараз треба його перевернути.

17. Накриваємо форму тарілкою

і притримуючи однією рукою тарілку перевертаємо пиріг і знімаємо форму.

У формі залишилися прилиплі шматочки тіста, це мабуть з того, що змазали рослинним, а не вершковим маслом.

Пиріг вийшов ніжним і м’яким, аж слинки течуть. Пиріг треба їсти остившім.

Якщо взяти кількість інгредієнтів удвічі більше, ніж вказано в інгредієнтах, то пиріг вийде вище, красивіше і смачніше.

Наш пиріг готовий.

Нарізати пиріг краще після повного остигання.

Приємного апетиту!

Рецепт шарлотки з яблуками на сметані:

Інгредієнти:

  • Яйця великі — 4 шт.
  • Яблука великі (бажано сорт кисліші) — 4 шт.
  • Борошно — 150 р.
  • Цукровий пісок — 150 р.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Цедра одного апельсина — для аромату

  • Сметана жирна — 1 ст. ложка з гіркою
  • Кориця — за бажанням

Приготування:

1. Приготувати роз’ємну форму, приблизно 18 див. діаметром, на дно якої помістити коло з паперу для випічки.

2. Яблука помити, розрізати на половинки і видалити серцевину і частини зверху і знизу.

3. Потім яблука ріжемо на шматочки товщиною приблизно 5 мм

4. У ємність для збивання розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі.

5. Включаємо духовку і ставимо на розігрів , на 180°

6. Яйця збиваємо міксером на середній швидкості і додаємо до них ванільний цукор.

7. Збільшуємо швидкість збивання і поступово додаємо цукровий пісок.

8. Збиваємо яйця на максимальній швидкості 6-7 хвилин, до утворення білої пишної маси, цукор якраз розчиниться.

9. Просіваємо Через сито борошно прямо в збиту масу,

10. додаємо сметану,

11. туди ж натираємо на дрібній тертці цедру апельсина,

12. ніжно і акуратно перемішати лопаткою тісто.

13. Папір на дні форми змастити вершковим маслом

14. і трохи присипати цукром.

15. Викласти на дно частина яблук, посипати корицею.

16. Зверху покриваємо тестом

17. і зверху тіста робимо малюнок з допомогою решти яблук. Викладаємо яблука від бортика рухаючись по спіралі до центру. Краще всього, якщо ваші яблука будуть мати червону кожурку, тоді шарлотка буде виглядати більш апетитно.

18. Зверху можна присипати трошки корицею для аромату.

19. Ставимо шарлотку в розігріту до 180° духовку на 30-40 хвилин.

20. Шарлотку виймаємо з духовки

21. і розбираємо форму.

Шарлотка виходить красива, апетитна, неймовірно смачна. Бісквіт вийшов повітряний. Яблука віддали йому свою соковитість.

Краще всього подавати шарлотку з кульками ванільного морозива.

Це прекрасне поєднання. Спробуйте і вам обов’язково сподобається.

Аромат кориці, ніжний тонкий смак апельсина, кисленькі яблучка, це поєднання ніжного бісквіту з вершковим морозивом, як же це смачно!!!

Приємного апетиту!

Як приготувати шарлотку? Шарлотка з яблуками в духовці.

Приємного апетиту!

Господині На замітку: як приготувати смачну шарлотку

  • Щоб тісто було пишним обов’язково просеивайте борошно
  • Тісто треба добре збивати
  • Додайте в тісто гашену соду (див. рецепт: Покроковий рецепт шарлотки з фруктами)
  • Використовуйте ванільний цукор і корицю для аромату (див. Рецепт: Рецепт шарлотки з яблуками на сметані)
  • Не забудьте, почищені яблука скропити лимонним соком, щоб не потемніли
  • Можна додати цедру апельсина (див. Рецепт: Рецепт шарлотки з яблуками на сметані)
  • Для смаку і аромату можна додати в тісто коньяк, ром
  • Разом з яблуками, в якості начинки можна використовувати і інші фрукти і ягоди. (див. рецепт: Покроковий рецепт шарлотки з фруктами)
  • Готуйте шарлотку з настроєм і тоді у вас все вийде смачно і красиво.

Ми сподіваємося, що ваші рідні з задоволенням будуть їсти такі смачні шарлотки, особливо якщо вони приготовані вашими руками.

Успіхів вам у приготуванні!