Домашній хліб, як спекти смачний хліб в духовці

Без хліба складно уявити собі нашого життя. У магазинах зараз стільки різновидів, що очі розбігаються – на будь-який смак і навіть колір! Але куди приємніше з’їсти шматок запашного, ще теплого домашнього хліба.

Приготування хліба зовсім нескладне. Не обов’язково мати для цього спеціальний тістоміс, форми для випікання. Але якщо вони є, це теж дуже добре. Сьогодні ми розглянемо кілька нескладних рецептів домашнього, смачного хліба.

1. Житній хліб з житнього та пшеничного борошна без яєць

Для того щоб приготувати смачний житній хліб, не обов’язково мати хлібопіч. Адже можна зробити це в духовці.

Інгредієнти:

  • Півтори чайної ложки солі;
  • 150 грам борошна житнього;
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • 300 грам борошна пшеничного;
  • Півтори чайні ложки сухих дріжджів;
  • 300 грам води;
  • 2 столові ложки олії.