Покроковий рецепт яблучного пирога в духовці з фото

Ах пироги — пироги, скільки оповідань, романів, повістей великих авторів, де гарно розписано приготування і поїдання пирогів. Хлопчаки розносили пироги на лотках, чи ні вам прямо в рот, у всіх трактирах пироги були найпершою закускою. Вдома господиня отговаривалась, що в неї немає часу, тому що вона пироги поставила.

Так, зникла романтика пирогів, зараз більше гамбургери та чіпси. Але і зараз наші господині не розучилися пекти. А в селах, господині пам’ятають всі рецепти, вірніше для них це не рецепти, для них: «так мама пекла». Яких тільки пирогів там не печуть, навіть не перераховую, бо це не можливо перерахувати всі види і всі начинки. Ну а ми приготуємо з вами самі прості, самі легкі в приготуванні, не віднімають багато часу, які можна приготувати в міській квартирі, лише б була духовка, два різних пирога, один з яблук — улюблений пиріг дружини, а я з яблук люблю приготовлені іншим пироги. Інший з вишнею — це я люблю. Якщо ви думаєте, що де-то вже читали цей рецепт, не звертайте уваги. По-перше, всі яблучні і вишневі пироги готуються майже по одному і тому ж рецепту, але кожен має свою родзинку і у кожної господині він виходить інший. Так що вперед! Готуємо.

Рецепт пирога з яблуками в духовці

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 1 склянка

  • Борошно — 1 склянка

  • Сметана — 2 ст. л.

  • Масло вершкове — 50 г.

  • Яблука — 3-4 шт.

  • Горіхи волоські — 1/4 склянки

  • Кориця — 1/2 ч. л.

  • Сік лимона — 1-2 ч. л.

Приготування:

  • Яйця збити з цукром до білого, додати сметану, борошно і все добре перемішати.
  • Сковороду або форму з високими бортами змастити вершковим маслом, посипати сухарями або манною крупою.

  • Яблука помити, розрізати на половинки, вийняти серцевину і нарізати тонкими часточками. Розкласти на дно форми віялом, рівним шаром, полити соком лимона, присипати цукром,

  • корицею і посипати дрібно нарізаними горіхами. Я блоки залити отриманою яєчною сумішшю,

  • зверху покласти дрібні шматочки залишився вершкового масла.

Випікати в гарячій духовці, розігрітій до 200°, 25-30 хвилин, поки верх не зарум’яниться.

Викласти на тарілку, дати трохи охолонути, посипати цукровою пудрою. Дружина любить їсти пиріг гарячим, запиваючи холодним молоком.

Приємного апетиту!

Рецепт холодцю манного пирога з вишнями

Інгредієнти:

  • Кефір — 1 склянка

  • Цукор — 1 склянку і 2-3 ст. л.

  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. л.

  • Розпушувач — 1 ч. л.

  • Ванільний цукор — 2 ч. л.

  • Вишня заморожена — 200 р.

Приготування:

  • Вишню розморозити і присипати цукром — 2-3 ст. л.

  • У глибокому посуді змішати манку, цукор — 1 склянку, кефір, яйця, розпушувач, ванільний цукор і борошно. Все ретельно перемішати і відставити на 30 хвилин — 1 годину.

  • У форму з бортиками викласти на дно 1/3 вишні, залити 1/3 отриманого тіста,

  • викласти решту 2/3 вишні,

  • залити рештою тестом і поставити в розігріту до 180° духовку на 1 годину.

Запікаємо до рум’яної скоринки. Виймаємо пиріг, даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою.

До пирога з вишнями можна збити сметану з цукром, як соус. Ну дуже смачно.

Приємного апетиту!