Пиріг з вишнею. Рецепт з фото покроково

Пироги напевно люблять усі, навіть ті, хто боїться погладшати. Та й справді, їх люблять всі, тому що таку величезну різноманітність пирогів, що можна приготувати на будь-який смак. Не їж яблука, будь ласка овочі, не їж фрукти (хоча таких навряд чи знайдеш), будь ласка пиріг з м’ясом, не їж м’ясо, будь ласка, з рибою і т. д. Дітям звичайно подобаються більше солодкі пироги. У російській кухні пироги завжди займали почесне місце. Пироги продавалися всюди, в ресторанчиках, трактирах. На вулиці хлопчаки розносили різні пироги, з тельбухами, зі щавлем, з яблуками і ще багато з чим. Купецький стіл неможливо було уявити без пирогів. Загалом, куди не глянь, скрізь пироги-пироги. Ми з вами теж приготуємо один, ну дуже смачний пиріг.

Рецепт приготування пирога з вишнями і кремом з вершків

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця — 2 шт.

  • Масло вершкове — 100 г.

  • Цукор — 120 р.

  • Какао — 2 ч. л.

  • Борошно — 100 р.

  • Розпушувач — 2 ч. л.

Для крему:

  • Вершки 33-35% — 300 мл (беріть вершки які знаєте, що можна збити)
  • Цукор — 100 р.

  • Вишня без кісточок — 250 р.

  • Горіхи мигдалю — 50 р.

  • Шоколад темний — 50 р.

Приготування:

Тісто для коржа:

  • У глибокій ємності з’єднати борошно, какао, розпушувач, цукор, перемішати.

  • Масло розтопити на сковороді і додати до сухої суміші, перемішати.

  • Яйця збити міксером, додати до одержаної суміші.

Тісто має вийти як густа сметана

Приготування коржа:

  • Деко застеляємо пекарським папером, змащуємо рослинним маслом.

  • Викладаємо ложкою тісто на папір, розрівнюємо його по всій поверхні паперу, товщиною близько 0,5 див.

  • Ставимо в нагріту до 180° духовку на 15 хвилин. Виймаємо з духовки, злегка остуджуємо і вирізаємо з коржа фігурки (одне коло, по діаметру вашої форми, у якій ви будете готувати (збирати) пиріг і трикутники висотою 10-12 див).

  • Знімаємо їх з паперу та викладаємо їх гіркою на будь-яку страву.

Приготування крему:

  • Горіхи і шоколад подрібнити. Вишню, якщо заморожена — розморозити, якщо свіжа — вийняти кісточки.

  • Вершки збити з цукром до отримання густого крему.
  • Подрібнені горіхи і шоколад додати в крем і перемішати ложкою. 3-5 ст. л. крему відкласти для прикраси пирога.

  • Вишню додати в крем, також відклавши 10-12 шт. для прикраси.

Приготування пирога:

  • Для подальшого приготування пирога нам потрібно глибока форма (миска), ємністю 1,2 літра або трохи більше.

  • Всю внутрішню поверхню форми застеляємо харчовою плівкою.

  • На дно форми і її бічні сторони викладаємо як мозаїку трикутники коржа, повністю повторюючи внутрішню поверхню форми.

  • 1/4 частина крему укладаємо на дно форми, зверху викладаємо трикутники коржа. Поверх трикутників викладаємо половину залишився крему, знову викладаємо трикутники по поверхні крему, викладаємо залишився крем, розрівнюємо і зверху укладаємо коло.
  • Зайві трикутники прибираємо і підсушуємо на сковороді до сухариків.

  • Плівку з країв форми загортаємо на пиріг. Рукою ущільнюємо у формі вміст пирога.

  • Форму закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 5-6 годин.

Виймаємо пиріг з холодильника, виймаємо з форми.

Акуратно знімаємо плівку і ставимо пиріг на блюдо.

Змащуємо пиріг відкладеним кремом по всій поверхні,

прикрашаємо вишнями і шоколадом, якщо залишилися крихти, посипаємо ними пиріг.

Пиріг готовий. Але якщо він постоїть в холодильнику ще кілька годин, то просочиться сильніше і стане ще смачніше.

Якщо щось не зрозуміло в тексті, будь ласка дивіться фотографії.

На жаль я не встиг сфотографувати пиріг в розрізі. Як тільки його розрізали, відразу все уплели за обидві щоки, було не до фото.

Приємного апетиту!

(Visited 1 times, 1 visits today)